Dolar 32,3696
Euro 34,9488
Altın 2.325,48
BİST 9.094,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Aksaraylı Gaziler Anıtkabir’de muhteşem karşılandılar

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79. Yıldönümü dolayısıyla Ankara’ya giden Aksaray Muharip Gaziler Derneğine Mensup Gaziler, Ankara’da çok büyük sevgi gösterisi ile karşılandı..

Aksaraylı Gaziler Anıtkabir’de muhteşem karşılandılar
Aksaray Anadolu AŞ
12 Kasım 2017 12:14

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79. Yıldönümü dolayısıyla Ankara’ya giden Aksaray Muharip Gaziler Derneğine Mensup Gaziler, Ankara’da çok büyük sevgi gösterisi ile karşılandı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Aksaray Temsilcisi Gazi Mustafa Dağ ile beraberindeki Gazi heyeti Anıtkabir’de düzenlenen Atatürk’ü anma törenine katıldılar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer siyasi liderlerinde katıldığı 10 Kasım töreninde Aksaraylı Gazilere çok özel ilgi gösterildi.

Tören alanında ilk sıraya yerleştirilen Aksaraylı Gaziler, askeri ve sivil halkın yanı sıra devlet idarecileri tarafından da ziyaret edildi. Ankara Valisi Ercan Topaca, Aksaraylı gazilere hoş geldiniz diyerek onlarla gurur duyduklarını ifade etti. Daha sonra üst rütbeli komutanlar da gazilerin ellerini öperek hürmet ettiler ve saygı gösterdiler.

Aksaraylı Gaziler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hemen ardından Atatürk’ün kabrini ziyaret eden ilk heyet oldu. Komutanlar, Anıtkabir’de Aksaray’ı temsil eden gazilere her türlü ilgiyi gösterdiler ve sevgi gösterisinde bulundular.

Aksaraylı Gaziler Atatürk’ün kabrini ziyaret ettikten sonra Anıtkabir’de yer alan müzeyi gezdiler. Gaziler daha sonra ilk TBMM binasını gezerek incelemelerde bulundular. Burada Aksaraylı gazileri gören vatandaşlar öylesine duygulandılar ki gözyaşı dökerek gazilerle hatıra fotoğrafı çektirdiler. Gazilerin ellerini öperek “ İyi ki varsınız sizler olmasanız bizlerde olmazdık” diyerek duygularını dile getirdiler.

Daha sonra Polatlı ilçesine giden Aksaraylı gaziler, Sakarya Meydan Muharebesinin yapıldığı yerlerde ve anıtların bulunduğu şehitliklerde gezi ve incelemelerde bulundular.

Gaziler Derneği Temsilcisi Mustafa Dağ, yaptığı açıklamada kendilerini Ankara’ya göndererek Anıtkabirde 10 Kasım Atatürk’ü anma programına katılmalarına vesile olan Aksaray Valisi Aykut Pekmez’e Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya, Alay Komutanlığı yetkililerine sağladıkları katkılardan dolayı Teşekkür etti.

Gazi Mustafa Dağ “ Ankara’da Anıtkabir’de düzenlenen 10 Kasım Törenlerinde Aksaraylı gaziler olarak Aksaray’ımızı en güzel şekilde temsil ettik. Bizleri çok güzel karşıladılar. Ağırladılar. Allah emeği geçen herkesten razı olsun” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.