Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
25°C
Hafif Yağmurlu
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 21°C

Aksaraylı hemşehrimiz Kırıkkale İl Müftüsü olarak atandı

Aksaraylı hemşehrimiz Kırıkkale İl Müftüsü olarak atandı
Aksaray Anadolu AŞ
23 Şubat 2024 20:31

1 Aralık 2021 tarihinden bu yana Bingöl İl Müftüsü olarak görev yapmakta olan Mustafa Topal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan İl Müftüleri Atama Kararları kararnamesiyle Kırıkkale İl Müftüsü olarak atandı.

Mustafa Topal kimdir?

1963 tarihinde Aksaray’da doğdu. İlk tahsilini kendi köyü Aksaray Merkez’e bağlı Boyalı’da yaptı. 1983 yılında Niğde’de İmam Hatip Lisesini tamamladı. 1987 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 1988 yılı Ocak ayında Antalya Gebizli Eğitim Merkezi’nde kursiyer Müftü- Vaiz adayı olarak ilk görevine başladı. Aynı yıl Mart ayında Konya İli Ilgın İlçesi’ne Vaiz olarak atandı. Vaizlik görevi esnasında hafızlığını tamamladı.

1992 yılında Aksaray İli Sarıyahşi İlçesi’ne Müftü olarak atandı. 1996 yılında Almanya’ya Din Görevlisi olarak görevlendirildi. 2002 yılında Almanya dönüşü Gümüşhane Müftü Yardımcılığına atandı. 2004 yılında Mersin İli Bozyazı İlçesi’ne, 2007 yılında aynı İl Erdemli İlçesi’ne, 2012 yılında da Antalya İli Alanya İlçesine atandı. 3 Ağustos 2018 tarihinde Bozüyük İlçe Müftüsü olarak göreve başladı. Bozüyük İlçe Müftüsü iken 19 Kasım 2021 tarihli ve 2021/547 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Bingöl İl Müftülüğüne atandı. Mustafa Topal Evli ve üç çocuk babasıdır.

Görevi esnasında Bozyazı, Erdemli, Alanya, Bilecik ve Bozüyük mahalli gazetelerinde köşe yazıları yazdı. Halen Kırşehir’in bir mahalli gazetesinde yazmaktadır.

Hece Şairleri Ansiklopedisi’nde şiirleri yer aldı. Kırşehir Valiliğince bastırılan Kırk Şiirle Üç Alperen adlı esere şiirleriyle katıldı. Aksaray Valiliğince bastırılan Şairlerin Dilinden Yunus Emre adlı şiir kitabını derledi. Gönül Eri ve Çıngı dergilerinde şiirleri ve yazıları yayınlanmaktadır.

“Ah Şu Gönlüm” adlı yayınlanmış bir şiir kitabı, ayrıca yayınlanmamış bir şiir, bir de nesir kitabı bulunmaktadır..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.