Dolar 32,3373
Euro 34,9659
Altın 2.325,93
BİST 9.103,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Aksaraylı Kaymakam kayyum olarak atandı

Ağrı’nın Diyadin Belediyesi’ne Aksaraylı Diyadin Kaymakamı Mekan Çeviren kayyum olarak atandı.

Aksaraylı Kaymakam kayyum olarak atandı
Aksaray Anadolu AŞ
12 Eylül 2016 18:55

1 Kasım seçimlerinde Ak Parti’den Aksaray Milletvekili aday adayı da olan Diyadin Kaymakamı hemşehrimiz Mekan Çeviren, Diyadin Belediyesi’ne kayyum olarak atandı.

Kanun Hükmünde Kararname’yle Diyadin Belediyesi’ne kayyum olarak atanan İlçe Kaymakamı Mekan Çeviren, belediye binasına gelerek göreve başladı.

KÜRTÇE TABELAYI SÖKTÜ, TÜRK BAYRAĞI TAKTI

İçişleri Bakanlığı’nca Diyadin Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Kaymakam Mekan Çeviren, belediyeyi Türk bayrakları ile donattı, Kürtçe tabelayı söktürdü.

Kaymakam Mekan Çeviren 3 katlı belediyenin girişine Atatürk posteri ve pencerelerine de Türk bayrakları astırdı. Gece ışıkları yakılan belediyenin önünde duran bir kişinin de Türk bayrağını sallarken çekilen fotoğrafı ‘Diyadin Belediyesi’ yazısı ile sosyal paylaşım sitesinde paylaştı.

fft16_mf7641030

Polislerin belediye binası çevresinde aldığı önlem en üst seviyede tutulurken Kaymakam Mekan Çeviren belediyenin giriş kapısında Kürtçe yazılı olan ‘Şaredarîya Giyadînê’ (Diyadin Belediyesi) yazılı tabelayı kaldırarak Türkçe tabelayı bıraktı.

haberaksaray.com olarak, kayyum olarak atanan hemşehrimiz kaymakam Mekan Çeviren’e görevinde kolaylıklar ve başarılar dileriz..
belediye-binasinda-kurtce-tabela-kaldirildi

Mekan ÇEVİREN Kimdir?

1980 yılında Aksaray’da doğan Kaymakam Mekan ÇEVİREN ilk ve ortaöğrenimini burada tamamladı. 2002 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olarak lisans eğitimini tamamlayan Kaymakam Mekan ÇEVİREN, Çerkezköy’de askerlik hizmetini yerine getirdi. Ardından Niğde ve Selçuk Üniversitelerinde yüksek lisans çalışmalarında bulundu. 2008 yılında Yozgat Kaymakam adayı olarak mesleğe giriş yaptı. Sırasıyla, Çerkezköy kaymakam refikliği, Niğde’nin Bor ilçesinde teftiş stajı, daha sonra Konya’nın Çeltik ve Doğanhisar ilçelerinde kaymakam vekilliği görevlerinde bulundu. Bir yıl İngiltere’nin Bringhton şehrinde, University of Sussex de dil eğitimi almıştır. Kaymakam Mekan ÇEVİREN, 2011 yılında kaymakamlık kursunu dönem ikincisi olarak tamamlayarak Akseki ve Pülümür Kaymakamlığında görev yaptı.

İçişleri Bakanlığı’nın 28/06/2015 tarih ve 2015/398 sayılı Müşterek Kararnamesi ile Ağrı İli Diyadin Kaymakamlığı’na atanmış ve 15 Temmuz 2015 tarihinden itibaren bu görevini yürütmektedir..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.