Dolar 32,3277
Euro 35,0598
Altın 2.296,98
BİST 9.045,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Aksaraylı vatandaşlardan yerlere atılan maskelere tepki!

Aksaraylı vatandaşlardan yerlere atılan maskelere tepki!
Aksaray Anadolu AŞ
14 Ağustos 2020 12:56

Aksaray’da bazı duyarsız vatandaşlar salgın nedeni ile takılması zorunlu olan, kullanılmış maskeleri yerlere atmaya devam ediyor.

Gerek kamu kurum ve kuruluşları, gerek ise sağlık temsilcileri tarafından yapılan uyarılara rağmen hala bazı duyarsız vatandaşlar kullandıkları maskeleri yere atarak halk sağlığını tehlikeye atmaya devam ediyor. Yerlerde maskeleri gören kişiler ise yaptıkları yorumda, “Bu duyarsız insanlar nedeni ile salgın kolay kolay bitmez” ifadelerini kullanıyor.

Uzmanlar, kimyasal atık sayılan maske ve eldivenlerin üzerinde biriken virüsün insan sağlığını tehdit ettiğini vurgulamasına rağmen Aksaray’ın bir çok mahalle, cadde ve sokaklarda kullanılmış eldiven ve özellikle maskeler görülüyor.

Koronavirüs salgınından korunmak isteyenlerin neredeyse günlük aksesuarı haline gelen maskeler bilinçsiz vatandaşlar yüzünden büyük tehlike yaratıyor. Aksaray’da duyarsız vatandaşların, salgın nedeniyle kullandıkları maske atıklarını çöp kutuları yerine yollara veya kaldırımlara gelişi güzel şekilde atmaları tepkilere neden oldu. Uzmanların tüm uyarılarına rağmen maskelerini cadde ve sokaklara atan vatandaşlar, toplum sağlığını da riske atıyor.

Yere Atılan Maskeler Tehlike Saçıyor

Bazı vatandaşların kullandıkları eldiven, maske, ıslak mendilleri yerlere atması, hastalık bulaştırma riskini artırıyor. Uzmanlar, yere atılan maske ve eldivenlerin üzerinde yeterli virüs yükü varsa bir başka kişiyi hasta edebileceğini vurguluyor.

Büyük tehlike saçan atılan maskeleri gören vatandaşlar da, hem salgının bulaşmasından dolayı korktuklarını belirttiler hem de maskeleri atanları eleştirdiler.

Yerlerde maskeleri gören kişiler yaptıkları yorumda,“Aksaray’da yerlere atılan maskeleri görünce korkuyoruz” diyen vatandaşlar; “Bu duyarsız insanlar nedeni ile salgın kolay kolay bitmez” ifadelerini kullanıyor.

YETKİLİLER UYARDI

Özellikle pazar çıkışlarnda, otobüs durakları yanlarında ve market çıkışlarında rastlanan atık olan bu ürünler, koronavirüs salgınının olduğu bu dönemde hijyen açısından da tehlike yaratıyor. Vatandaşlardan daha duyarlı olmalarını isteyen yetkililer, atıkların yerlere atılmaması için uyarılarda bulundu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.