Dolar 32,5864
Euro 34,8068
Altın 2.504,97
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 28°C
Sal 30°C

Aktürk: Aksaray demek, istihdam demek

Aktürk: Aksaray demek, istihdam demek
Aksaray Anadolu AŞ
31 Mayıs 2023 16:14

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü’nün illere göre istihdam sayılarını açıklamasıyla birlikte Mayıs ayı itibariyle Aksaray’da 3 bin 17 kişi iş sahibi olurken, AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, hala devam eden açık 511 iş ilanını değerlendirerek, “Aksaray demek, istihdam demek” dedi.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğü illere göre istihdam sayılarını açıkladı. Mayıs ayı itibariyle Aksaray’da 3 farklı sektörde istihdam artışı görüldü. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre sanayi, hizmet ve inşaat sektöründe istihdam artarken, 3 bin 17 kişinin istihdam edildiği kentte 2 bin 198 erkek ve 819 kadın iş sahibi oldu.

Öte yandan kentte 18-29 yaş arası bin 720 genç özel sektörde iş sahibi olurken, kayıtlı işsiz sayısı yılın aynı dönemine göre Mayıs ayında yüzde 29 azalarak 18 bin 557’den 13 bin 67’ye düştü.

Aksaray’ın sanayi hizmet ve inşaat sektöründe çağ atladığını belirten Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, “Bakanlığımızın öncülüğünde ülkemizde özellikle gençlerin istihdam edilmesi ve işsizliğin önüne geçilmesi için yoğun çaba sarf ediliyor ve bu çabalar nihai güzel sonuçlar alıyor. Aksaray’ımızda bizlerde özellikle gençlerimizin ve kadınlarımızın istihdam edilmesine yönelik İŞKUR İl Müdürlüğümüzle beraber önemli çalışmalara imza atıyoruz. Son dönemlerde hem organize sanayisi gelişen, hem hizmet sektörü güçlenen hem de inşaat kenti olan Aksaray’ımızda yaptığımız çalışmaların sonucunu hızlı alabiliyoruz. Mayıs ayı itibariyle şehrimizde hem işsizlik sayısını düşürmenin hem de 3 bin 17 kişi ile bin 720 gencimizi iş sahibi yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her zaman gelişen ve gelişimini sürdüren şehrimizde istihdamın artmasına dayalı çalışmalarımızı iş sektörlerinde devam ettireceğiz. Bu son istihdamla birlikte tekrar anladık ve ispatladık ki Aksaray demek, istihdam demek, Aksaray demek çalışma azminin her zaman var olduğu bir şehir demektir. Hedefimiz gelecek ay ve bundan sonraki süreçte işsizlik verilerini aşağıya çekmek ve gençlerimizi daha çok iş sahibi yaparak 5 bin istihdama ulaşmak. Bunun için her zamanki olduğu gibi yine var gücümüzle çalışacağız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.