Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Az Bulutlu
Aksaray
25°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 22°C

Aktürk: Çiftçilerimize 297 milyon liralık destek ödemesi hayırlı olsun

Aktürk: Çiftçilerimize 297 milyon liralık destek ödemesi hayırlı olsun
Aksaray Anadolu AŞ
2 Mart 2024 21:07

Aksaray çiftçisine mazot ve gübre destek ödemelerine ilişkin açıklamada bulunan AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, “18 bin 855 çiftçimize, 297 milyon 726 bin 248 liralık mazot ve gübre destek ödemesi yapılmaya başlandı. Üreticilerimize hayırlı ve bereketli olsun” dedi.

Çiftçilere yönelik yapılan mazot ve gübre desteğini değerlendiren Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, çiftçilerin üretim maliyetini azaltmak adına mazot desteğini ilk kez 2003 yılında AK Parti olarak başlattıklarına dikkati çekti.

Gübre desteğinin de 2005 yılında ilk kez doğrudan çiftçilere verildiğini anımsatan Aktürk, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından mazot ve gübre destek ödemelerinin üreticilerin hesaplarına aktarılmaya başlandığı müjdesini verdi.

Tarımsal faaliyetlerin Türkiye’nin yüzünü ağartan önemli sektörlerin başında geldiğinin altını çizen Aktürk, “Tarım, Aksaray açısından da son derece önemlidir. Hızla gelişen, büyüyen ve çeşitlilik bakımından da adından söz ettiren sektörün ana paydaşı olan üreticilerimizin her zaman yanında olmaya, onlara destek olmaya devam ediyoruz. Bu bağlamda Aksaray genelindeki 18 bin 855 çiftçimize toplam 297 milyon 726 bin 248 liralık mazot ve gübre destek ödemesi, ülkesi için üreten çiftçilerimizin hesaplarına aktarılmaya başlandı. Her zaman çiftçilerimizin yanında olan başta Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’ya, Milletvekillerimiz Cengiz Aydoğdu’ya, Hüseyin Altınsoy’a ve emeği geçenlere çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum. Destekleme ödemesinin de üreticilerimize hayırlı ve bereketli olmasını dilerim” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.