Dolar 32,3487
Euro 34,7293
Altın 2.419,83
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 22°C
Az Bulutlu
Aksaray
22°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 19°C
Cts 15°C
Paz 14°C

Aktürk: OSB’lerimiz şehrimize hayırlı olsun

Aktürk: OSB’lerimiz şehrimize hayırlı olsun
Aksaray Anadolu AŞ
30 Aralık 2023 13:11

Aksaray’ın son yıllarda sanayi ve ihracat alanında çok önemli değişim ve gelişim yaşadığını aktaran AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, Sultanhanı, Eskil ve Ortaköy ilçelerinin ardından şimdide Gülağaç-Gülpınar ve Sarıyahşi ilçelerinin de Organize Sanayi Bölgesine kavuştuğunu bildirdi.

Eskil, Ortaköy ve Sultanhanı Organize Sanayi Bölgelerini Aksaray’a kazandırdıklarını kaydeden İl Başkanı Hamza Aktürk, “2023 yılının sonunda Gülağaç-Gülpınar ve Sarıyahşi ilçelerimize OSB müjdesini vermek nasip oldu. İlçelerimizde artık Organize Sanayi Bölgesi kurulması için hiçbir engel kalmadı. OSB’lerde yapılacak kamulaştırma, imar ve altyapı çalışmaları ile yatırımların hızla tamamlanmasını hedefliyoruz.”

Organize Sanayi Bölge’lerinin Aksaray’a katma değer sağlayacağına dikkat çeken Aktürk, yatırımların sadece söz konusu ilçeler ile sınırlı kalmayacağını, çevre bölgelerin gelişimine ve istihdamına da önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.

OSB’lerin artarak devam etmesi gerektiğini, Aksaray için gerekli her türlü yatırımı destekleme konusunda kararlı olduklarının altını çizen Başkan Aktürk, “ Aksaray ve ilçeleri için gerekli olan her türlü yatırım bizim için çok önemli. OSB’lerin yanı sıra, Aksaray’ın diğer sorunlarına katkı sağlayacak tüm yatırımlar için elimizi taşın altına koymaya hazırız. Bu konuda gayret göstermeye devam edeceğiz. Her zaman ilimizin gelişimi ve değişimi başta olmak üzere tüm hizmet alanlarına destek olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Valimiz Ali Kumbuzoğlu, Milletvekillerimiz Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy ve tüm bakanlarımıza teşekkür ediyorum.”

Aksaray’ın her alanda büyüdüğüne dikkat çeken Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, “Aksaray Tarım kenti olmasının yanında sanayi ve imalat alanında da bölgenin cazibe merkezi olmaya doğru gidiyor. İlimiz sanayiine iki yeni OSB merkezi daha kazandırıyoruz. Gülağaç-Gülpınar ve Sarıyahşi organize kuruluş işlemleri tamamlandı şükürler olsun. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize teşekkür ediyoruz. Emeği geçen Sayın Valimizi, AK Teşkilatımızı ve Belediye başkanlarımızı tebrik ediyorum. Aksaray’ımıza hayırlı uğurlu olsun.”

Şehrin milletvekilleri olarak Aksaray’ın diğer ilçelerinde de OSB’lerin kurulması için destek vermeye hazır olduklarını aktaran Milletvekili Hüseyin Altınsoy ise, “Sultanhanı, Eskil ve Ortaköy ilçelerimizin ardından Gülağaç-Gülpınar ve Sarıyahşi ilçelerimizde Organize Sanayi Bölgesine kavuştu. Aksaray’ımız tarımda, turizmde başlattığı gelişimi sanayide de devam ettirecek. Şehrimiz bizim ortak değerimiz, ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Desteği için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, emeği geçen Bakanlarımız Mustafa Varank, Fatih Kacır, Milletvekilimiz Cengiz Aydoğdu ve İl Başkanımız Hamza Aktürk’e teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı olsun. Durmak yok, hizmete devam inşallah”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.