Dolar 32,3650
Euro 34,9694
Altın 2.325,97
BİST 9.105,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Ali Rıza Alaboyun Bakan Yardımcısı oldu

Seçim hükümetinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na getirilen Ali Rıza Alaboyun, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı olarak görevlendirildi..

Ali Rıza Alaboyun Bakan Yardımcısı oldu
Aksaray Anadolu AŞ
15 Aralık 2015 20:49

63. Geçici Seçim Hükümetinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na getirilen ve 1 Kasım seçimleri sonrasında kurulan 64. Hükümetle görevini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a teslim eden Ali Rıza Alaboyun Türkiye için önemli bakanlıklardan biri olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı olarak görevlendirildi.

Ali Rıza ALABOYUN Kimdir?

Ali Rıza Alaboyun, 8 Mart 1957’de Aksaray’da doğdu. Baba adı Ziya, anne adı Hediye’dir. Maden İşletme Mühendisi; İTÜ Maden Fakültesi’ni bitirdi. Amerika’da The Pennsylvania State University’de mühendislik yönetimi ve cevher hazırlama konularında master yaptı. Enerji Bakanlığına bağlı MTA ve Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nde 5 yıl kadar görev yaptıktan sonra 1994 yılında kamu görevinden ayrılarak özel sektöre geçti. Özel sektörde AFS Boru Sanayi AŞ’nin Genel Müdürlüğünü yaptı. ETİBANK Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı. Lüksemburg’da kurulu bulunan ETİMİNE SA Şirketi’nde Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Kurul Üyeliği görevinde bulundu. 1997 yılında hükümet değişikliği nedeniyle müşavirliğe atandı. 3 Kasım 2002 ve 7 Haziran 2015 yılları arasında 3 dönem Aksaray milletvekilliği yaptı. 63.Seçim Hükümetinde Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanlığı görevini yapan Alaboyun evli ve 3 çocuk babasıdır..

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.