Dolar 32,3775
Euro 35,0510
Altın 2.326,39
BİST 9.080,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Almanya Aksaraylılar Derneği yönetimini yeniledi

2014 yılında kurulan ve Solingen şehrinde faaliyet gösteren Almanya Aksaraylılar Derneği, Köln Doy Doy Restaurant’ta iftar yemeğinde bir araya gelerek yeni yönetim kurulunu belirledi..

Almanya Aksaraylılar Derneği yönetimini yeniledi
Aksaray Anadolu AŞ
29 Haziran 2016 17:44

Başkanlığını Rasim Çetin’in yaptığı Almanya Aksaraylılar Derneği iftar yemeği, Aksaraylı Akademisyen ve İşverenlerin katılımıyla gerçekleşti.

İftarda konuşma yapan Başkan Rasim Çetin, ”Derneğimizin kuruluş amacı Avrupada’daki Aksaray’lıları bir araya getirmek ve Aksaray’ın tarihini, milli ve manevi değerlerini Avrupa’lılara ve Avrupa’da yaşayan insanlarımıza, bilhassa gençlerimize tanıtmak ve aktarmaktır. Avrupa’da birçok hemşehriler dernek çatısı altında bir araya geliyorlar. Bizde Aksaray Sevdası için yola çıktık ve dernek çalışmalarını başlattık. Solingen şehrinin uyum meclisinden yer aldık ve Belediye ile birlikte birçok ortak çalışmada bulunduk. Ama en büyük eksiğimiz Aksaray’ın bir kardeş şehrinin olmaması. Bu yönde de çalışmalarımıza devam edeceğiz. Derneğimiz kurulalı iki yıl olmasına rağmen iki büyük salon programı organize ettik. Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle Aksaray Belediye Başkanını Haluk Şahin Yazgı beyi misafir ettik. En son Aksaray’ımızı tanıtan ‘Somuncu Baba’ filminin Galasını burada yaparak büyük bir başarıya imza attık. Gelecekte de bu başarımızı devam ettirebilmek amacıyla bugün bir araya geldik. Genel itibariye proje ve çalışmalarımızı buraya, yani Avrupa’ya yönelik yapacağımızı belirtmek isterim. Akademisyeninden İşverenine kadar farklı alanlarda birçok Aksaray’lı hemşehrilerimiz mevcut. Bu gücümüzü birleştirerek yeni yönetim kurulumuzu belirledik. Almanya’nın çeşitli şehirlerinde temsilcilikler vererek Aksaray sevdamızı daha geniş kitlelere taşımak istiyoruz. Bu konuda hemşehrilerimizin de katılımını bekliyoruz. Geleceğe yönelik yapılacak olan çalışmaları hep birlikte belirleyecek ve gerçekleştireceğiz. Gelişmelerden hemşehrilerimizi ve kamuoyunu bilgilendireceğiz. Hayırlı olsun” dedi.

AKDER yeni yönetim kurulu izin sezonundan sonra faaliyetlerine hız verme kararı aldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.