Dolar 32,5872
Euro 34,8439
Altın 2.499,17
BİST 9.658,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 28°C
Sal 30°C

Altınsoy: Ecdat yadigarına sahip çıkıyoruz

Altınsoy: Ecdat yadigarına sahip çıkıyoruz
Aksaray Anadolu AŞ
18 Kasım 2021 14:12

AK Parti döneminde vakıf eserlerinin ayağa kaldırılması ve geleceğe taşınması anlamında çok önemli çalışmalar yapıldığını belirten AK Parti Aksaray İl Başkan Hüseyin Altınsoy, Aksaray’daki vakıf eserlerinin özüne, ruhuna ve kullanım amacına uygun şekilde restorasyon ve onarımının yapıldığını bildirdi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü aracılığıyla, ecdat yadigarı camilerin, türbelerin, han ve hamamların yanında kervansarayların özüne, ruhuna ve kullanım amacına uygun şekilde restorasyon ve onarım işleminin yapıldığını aktaran İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Mazisine sahip çıkmayan bir toplum yıkılmaya mahkumdur. Bu vesileyle biz hem tarihimize, hem vakıf eserlerimize, hem de kültürümüze sahip çıkma adına Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile iktidarımız döneminde çok önemli çalışmaları ve projeleri hayata geçirdik. Vakıf eserleri, birer mimari eser olmanın ötesinde, asırlar boyunca toplumsal yaraların sarılmasında, insani ihtiyaçların karşılanmasında, ilim ve tahsil çalışmalarının desteklenmesinde son derece önemli kurumlar olmuşlardır. Ecdadımızın, ‘insanı yaşat ki, devlet yaşasın’ anlayışıyla imar ettiği vakıf eseri sayesinde, yaşadığımız topraklar, yardımlaşmayı, merhameti, sevgiyi, şefkati merkeze alan bir eşsiz bir vakıf medeniyetine dönüşmüştür. Bu anlamda vakıf eserlerine büyük önem veren AK Parti, 41 bin 750 adet vakfa ait yurt içindeki taşınmaz vakıf kültür varlığının tespit ve tescil edilmesini sağladı. Eserlerin envanteri çıkartılarak belgeler arşivlendi. Bunlara ait projeler hazırlanarak restorasyonları veya onarımları tamamlandı. Söz konusu çalışmalarla restorasyon veya onarımı yapılan vakıf eseri sayısını 86 kat artırdık” dedi.

Vakıf eserlerinin yeniden hayat bulması konusunda Aksaray merkez ve ilçelerinde çok önemli tarihi eserlerin yeniden ayağa kaldırıldığını belirten İl Başkanı Altınsoy, “Aksaray’da birçok vakıf eseri yeniden ayağa kaldırılarak hizmet vermeye başladı. İlimize gelen yerli ve yabancı turistler restore edilen vakıf eserimizi de ziyaret ediyor. Bundan sonrada vakıf eserlerinin ayağa kaldırılması konusunda biz dün olduğu gibi bugünde, yarında ecdat yadigarı vakıf eserlerimize sahip çıkacağız.”

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.