Dolar 32,3343
Euro 35,1710
Altın 2.245,19
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Altınsoy: Güçlü tarım, güçlü Türkiye ilkesiyle daha çok üreteceğiz

Altınsoy: Güçlü tarım, güçlü Türkiye ilkesiyle daha çok üreteceğiz
Aksaray Anadolu AŞ
28 Mayıs 2020 14:20

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, geçmişte olduğu gibi gelecekte de tarım ve gıdanın bugünkünden çok daha önemli olacağını ifade ederek, “Güçlü tarım, güçlü Türkiye ilkesiyle daha çok üreteceğiz” dedi.

İnsan sağlığını tehdit eden korona virüs salgınının tüm dünyayı etkisi altına alarak bütün ülkelerin sosyoekonomik yapılarını derinden etkilediğini söyleyen Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Global bir sorun olarak koronavirüs ile bir kez daha insanların yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerekli olan gıda gereksinimini karşılayan tarımın ne kadar stratejik ve hayati bir sektör olduğu anlaşılmıştır. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de tarım ve gıdanın bugünkünden çok daha önemli olacağını, özellikle yaşadığımız yüzyılda tarım sektörünün savunma kadar önemli bir sektör haline geldiği ortadadır” değerlendirmesinde bulundu.

Tarımın, AK Parti hükümetlerinin açıkladığı her kalkınma planının içerisinde öncelik oluşturduğunu vurgulayan Başkan Altınsoy, “Türkiye’yi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gelecek tasavvuru ve büyük bir vizyon ile ortaya koyduğu 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine taşımak için tarım sektörünün büyümesi, rekabet gücünün arttırılması ve tarım sanayi ile gıda sanayinin geliştirilmesi oldukça önemlidir. AK Parti hükümetlerimiz döneminde tarımsal alan, çevre ve doğal tarım kaynaklarının korunması gibi konular her kalkınma planı içinde öncelikli olmuştur” dedi.

Günümüzde tarım sektörünün dünyanın en stratejik sektörlerinden birisi haline geldiğine işaret eden Altınsoy, “Salgın ile mücadelede sağlıkta olduğu gibi gıda ve tedarik zincirinde de herhangi bir sıkıntı yaşamadık, bunu da Cumhurbaşkanımıza ve hükümetlerimize borçluyuz. Çok daha önceden başlatılan kırsal kalkınma hamlesi ve sağlanan tarımsal destekler ile milletimiz bu süreci sıkıntısız atlatmıştır. AK Parti iktidarı ile tarım sektörünün yasal ve kurumsal çerçevesi güçlendirildi. Güçlü bir tarım ve orman altyapısı oluşturuldu. Son 18 yılda çiftçilerimize, üreticilerimize 308 milyar liralık tarımsal destek sağlandı. 565 baraj inşa edildi. 6,6 milyon hektar arazi sulamaya açıldı. Sadece 2019 yılı için çiftçilerimize, üreticilerimize 17,2 milyar TL destek verilmiştir. 2020 yılında bu miktar 22 milyar TL olarak planlanmıştır. Hükümetlerimiz tarafından uygulanan politikalar ve verilen destekler neticesinde son 17 yılda, bitkisel üretim miktarı yüzde 19,5, tarla bitkileri üretim miktarı yüzde 9,8, meyve üretimi yüzde 55, sebze üretimi yüzde 20,4, çay ve baharat bitkileri ise yüzde 96,8 seviyesinde artmıştır.”

‘Dijital Tarım Pazarı’ uygulaması hakkında da açıklamalarda bulunan İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Yeni dönem ile ilgili Cumhurbaşkanımızın ‘Kendi evinizin önünü bile ekin, boş yer kalmasın’ talimatı da tarım ve üretim konusundaki hassasiyetini göstermektedir. AK Parti döneminde genç çiftçiye, köyüne dönüp yeniden üretime katılmak isteyene, hayvancılıkta büyümeyi arzu edene bugüne kadar önemli hibe destekleri sunuldu. Bundan sonra da bu desteğin katlanarak devam edeceği bilinmelidir. Özellikle köyüne dönmek isteyenlere, gençlere ve kadın üreticilere cazip teşvikler konusunda çalışmalar yapılmaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından başlatılan ‘Dijital Tarım Pazarı’ uygulaması ile üreticilerin ve alıcıların buluştuğu online bir platform oluşturulmuştur. Üreticiye ve tüketiciye birçok avantaj sağlayan dijital tarım pazarı, Edirne’den Van’a her üreticinin pazar problemini ortadan kaldıracaktır. Çiftçi ve üreticinin emeğini koruyarak, gelirini arttıracak sanal tarım pazarı, aynı zamanda tüketicinin de hukukunu gözeterek taraflara birçok avantaj sağlayacaktır” şeklinde konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.