Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Pts 23°C
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 21°C

Altınsoy: Hükümetimiz hem esnafın hem de çiftçinin yanında

Hükümetin esnafın ve vatandaşın derdiyle dertlenip sürekli çözüm arayışında olduğunu belirten AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, iki ayrı grup halinde 1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkara 4 milyar 622 milyon liralık kaynağın karşılıksız olarak verileceğini aktardı.

Altınsoy: Hükümetimiz hem esnafın hem de çiftçinin yanında
Aksaray Anadolu AŞ
21 Mayıs 2021 00:33

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan esnaf ve çiftçi destek paketini değerlendiren İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Salgının zor şartlarını hafifletmek ve vatandaşımıza nefes aldırmak için hükümetimiz her türlü gayreti göstermektedir” dedi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bir kez daha vatandaşının, esnafın ve çiftçisinin yanında olduğunu açıkça belirttiğine dikkat çeken Başkan Altınsoy, tüm dünya olarak bu zor günlerde dayanışmanın altını çizerken, devletin vatandaşının yanında olduğunu, destekleriyle de varlığını hissettirdiğini ve hissettirmeye devam edeceğini belirtti.

Salgın sürecinden en çok etkilenen esnafın iki gruba ayrılarak karşılıksız hibe desteği verileceğini ifade eden Altınsoy, “Buna göre birinci grupta bulunan 235 bin işletmeye bir defaya mahsus 5 bin lira verilecektir. İkinci gruba ise bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi yapılacaktır. Toplamda hibe destek miktarı 4 milyar 622 milyon liraya ulaşacaktır. Diğer yandan çiftçimize destek olmak amacıyla TMO’nun ton başına bin 650 lira olan sert ekmeklik buğday alımı 2 bin 250 liraya, bin 275 lira olan arpa alım fiyatı bin 750 liraya çıkarıldığı ilan edilmiştir. Yaş çay alımı desteklerle birlikte kg başı 4 liraya, ton başına kırmızı mercimek alımı 5 bin liraya, yeşil mercimek 4 bin 150 liraya, nohut 4 bin 50 liraya yükseltilmiştir. Bu süreçte hükümet esnafımızdan 26 milyon liralık alacağından vazgeçerken, kuraklıktan etkilenen çiftçimizin borçlarını da ertelemiştir. Bu sayede merkezi hükümetin, belediyelerimizin destekleri hariç pandemi sürecinde nakdi ödemelerin miktarı 134 milyarı bulurken, vatandaşımıza ayrılan toplam kaynak 661 milyar lira olmuştur” dedi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hem esnafının, hem çiftçisinin, hem de vatandaşının yanında olduğunu bir kez daha gösterdiğini aktaran Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Salgınla mücadelede bir yandan sağlık tedbirlerini alıp, halkımızın sorunsuz şekilde tüm sağlık hizmetlerinden faydalanması için uğraş verilirken diğer taraftan ekonomik etkileriyle sürekli mücadele halinde olmuştur. Hükümetimiz sürekli vatandaşımız için çözüm yolları ararken, muhalefet hayali, gerçek dışı senaryolarla milletimizin aklını karıştırmakla meşgul olmuştur. Bu sıkıntılı dönemi kaosa çevirmenin hesaplarını yapmıştır. Hayali rakamlar üretip, milletimiz için kullanılan 661 milyar lira kaynağı görmezden gelmiştir. Ancak onlar ne yaparsa yapsın, milletimizle aramızda olan güçlü gönül bağını koparamayacaklardır” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.