Dolar 32,5975
Euro 34,7931
Altın 2.498,37
BİST 9.439,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 29°C

Altınsoy: İşçi ve işverenlerimizin yanındayız

Altınsoy: İşçi ve işverenlerimizin yanındayız
Aksaray Anadolu AŞ
30 Mart 2020 14:26

Korona virüsünden dolayı üretime ara veren veya işyerini kapatan işveren ve çalışana destek verdiklerini belirten AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, çalışanların ve işverenlerin mağdur olmaması için gereken adımların atıldığını bildirdi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın koronavirüs salgınına karşı açıkladığı 100 milyar liralık Ekonomik İstikrar Kalkınma Paketi’nde yer alan kısa çalışma ödeneği hakkında bilgi veren Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Salgından etkilenen tekstilden perakendeye, konaklamadan sinema- tiyatroya, özel kreşten gündüz bakımevine, ulaşımdan yiyecek- içecek sektörüne kadar geniş bir alanda üretime ara veren veya işletmesini kapatan işverenlerimizin istihdamı koruma kaydı ile işçilerinin 3 aylık maaşının yüzde 60’ını devletimiz ödeyecek” dedi.

Kısa çalışma ödeneğinin, ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle işyerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte biri oranında azaltılması veya en az 4 hafta durdurulması hallerinde uygulandığını kaydeden İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, İşsizlik Sigorta Fonu’nun böyle durumlar için var olduğunu anımsattı.

Her zaman olduğu gibi yine işçi ve işverenin yanında olduklarını dile getiren İl Başkanı Altınsoy, “Geçmişten günümüze AK Parti hükümetleri olarak yaptığımız yasal düzenlemeler ve reformlarla ekonomimizin temel taşını oluşturan işverenlerimiz ve işçilerimizin yanında olduk. Olmaya da devam ediyoruz. Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de görülen ve halkımızın sağlığını tehdit eden salgın virüse karşı aldığımız bir takım tedbirler kapsamında işletmesini kapatmak zorunda kalan ve buna bağlı olarak işine ara veren vatandaşlarımızın geçimini devam ettirebilmesi için hükümetimiz üzerine ne düşüyorsa yapıyor. Rabbim devletimize ve milletimize zeval vermesin. Bu vesileyle ülkemizin içerisinde bulunduğu bu salgından en kısa zamdan kurtulmasını temenni ediyor, vatandaşlarımızın sağlığı için alınan kararlara riayet etmesini bir kez daha önemli rica ediyorum.”.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.