Dolar 32,5106
Euro 34,9119
Altın 2.421,46
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Per 30°C
Cum 27°C
Cts 24°C
Paz 24°C

Anlamlı ilkelerle çıktığımız yola devam ediyoruz

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, son iki yıl içinde pek çok çalışmayı hayata geçirdiklerini; anlamlı ilkelerle çıktıkları yola, işine âşık olarak devam ettiklerini söyledi.

Anlamlı ilkelerle çıktığımız yola devam ediyoruz
Aksaray Anadolu AŞ
10 Kasım 2017 00:47

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, son iki yıl içinde pek çok çalışmayı hayata geçirdiklerini; anlamlı ilkelerle çıktıkları yola, işine âşık olarak devam ettiklerini söyledi.

Şahin, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nafiz Tok’u ziyaretinin hemen ardından, Akademik Kurul Toplantısı’na katıldı. Fakülte yöneticilerinin genel duruma dair sunumlarının ardından son iki yılı içeren özet bilgiler sunan ASÜ Rektörü, tek sefere mahsus köpük misali işler yapmak yerine daha kalıcı çalışmalar yapmayı ilke edindiklerini söyledi. Her hafta düzenlenen Felsefe Toplantılarının bunun bir örneği olduğuna dikkat çeken Prof. Şahin, “İki günü birbirine eşit olan zarardadır. Dünle bugün arasında küçük de olsa bir fark oluşturmaya çalışıyoruz. Sayı takıntımız yok. Sayılar yerine niteliğe daha çok önem veriyoruz. Kültür sanat meselesini önemsiyoruz. Bu, şehirle de teması arttıran bir unsur” dedi. Sağlık ağırlıklı yatırımlar yapmak istediklerini ve bu manada önemli mesafeler aldıklarını vurgulayan Rektör Şahin, “Tıp Fakültesi başta olmak üzere, diğer sağlık okullarımızı geliştiriyoruz. Bu yıl Tıp Fakültesi’nde 30 civarında akademisyene erişeceğimiz kanaatindeyiz. Şehir için de sağlık eksenli yatırımlar anlamlı. İnşallah Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde, önümüzdeki yıl yüksek lisans eğitimlerine başlanacak. Sağlık yatırımlarının tek eksik parçası ise Diş Hekimliği Fakültesi. Bunun gerçekleşmesi için de şehirde bir istek oluşması gerekiyor” dedi.

Rektör Şahin, açıklamalarının devamında bisikletli ulaşım, yeşillendirme, inşaatlar, planlanan yatırımlar gibi detaylara ilişkin bilgiler de aktardı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.