Dolar 32,4764
Euro 34,8041
Altın 2.478,29
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Apple Music Behind The Songs’u Aktif Etti

Behind The Songs içeriklerine son dönemde oldukça aşina olmaya başlamıştık. Birçok müzik firması özellikle trend şarkıların nasıl yaratıldığı …

Apple Music Behind The Songs’u Aktif Etti
Aksaray Anadolu AŞ
27 Şubat 2021 17:36

Behind The Songs içeriklerine son dönemde oldukça aşina olmaya başlamıştık. Birçok müzik firması özellikle trend şarkıların nasıl yaratıldığı konusunda içerikler sunuyor ve bunları özellikle “Youtube’dan” yayınlıyorlardı. Apple Music de bu konsepti kendine entegre etmeye karar verdi.

Sözlerini çok sevdiğiniz bir şarkının söz yazarına ait tüm şarkıları bulabileceğiniz bir arayüz harika bir deneyim sunabilir, yine muazzam şarkıların çıkış kaynağı aynı stüdyo olabilir. Öncesinde bu tarz filtreleri uygulayabileceğiniz bir portal bulmak oldukça zorken Apple Music üzerinden artık hepsini yapabiliyor olacaksınız.

Stüdyolara, söz yazarlarına ve sezonluk müzisyenlere abonelik imkanı

blank

Söz yazarları, yapımcılar ve yayıncılar için ortak alan “Behind The Songs’da” Lyrics To Live By ve Song Stories gibi orijinal Apple Music içerikleri de aktif olacak. Behind The Songs ile şarkı sözü, yapım stüdyosu, yayın şirketi gibi aramalar yapıp buralardan çıkan şarkıları dinleyebilecek, içinde bulunan video içeriklere ve editoryal özelliklere katılabileceksiniz.

Ivors Academy ortaklığıyla ortaya çıkan bu projeyle şarkıların arkasında kalan birçok isim konusunda daha detaylı bilgi sahibi olacaksınız. İngiltere ve İrlanda’nın şarkı yazarlarını ve bestecilerini temsil eden ve her yıl ‘Ivors’ ödül törenini düzenleyen Ivors Academy’nin bu konuda emeğinin büyük olduğuysa kesin. Platformda yine Rising Star Award With Apple Music ödülleri de yayınlanacak. (27 Temmuz 2021’de açıklanacak)

Nile Rodgers Behind The Songs’u değerlendirdi

blank

Chic grubunun gitaristi, Amerikalı aranjör, yapımcı ve Apple Music üzerinde şarkı sözü yazarlarının hikayelerine yer veren “Deep Hidden Meaning” isimli radyo programının sahibi Nile Rodgers, Behind The Songs’u yeni bir yuva olarak değerlendiriyor. Şarkı sözü yazarları topluluğuna böyle bir yatırım yapılması sonucunda daha kaliteli işler çıkabileceğini belirtiyor.

Sanatçıların kazandıklarının yanında müzisyenlerin ve söz yazarlarının kazandıkları devede kulak kalıyor. Söz yazarlarının kendi toplulukları dışında bugüne kadar kendilerini ifade edebilecekleri net bir platform bulunmuyordu. Yine birçok müzik severin, sevdikleri şarkıları dinlerken söz yazarlarının kim olduğuna dair fikri bile yok.

Apple Music birçok anlamda müzik dünyasında radikal bir değişikliğe neden olacak gibi duruyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Söz yazarlığı konusunda cesaretlenecek isimler doğar mı sizce?

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.