Dolar 32,4764
Euro 34,8041
Altın 2.478,29
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Arkadaşlık Uygulaması Kullanıyorsanız Bunlara Dikkat!

Arkadaşlık Uygulaması Kullanıyorsanız Bunlara Dikkat!
Aksaray Anadolu AŞ
23 Ocak 2023 18:39

Son yıllarda Tinder, Bumble ve Hinge gibi arkadaşlık uygulamalarının yaygınlaşması ile sanal flört gündemden düşmüyor. Kapsamlı şekilde yapılan istatistiklere bakıldığında her geçen gün bu trend uygulamaları kullanan kişi sayısında bir artış gözlemleniyor. Elbette internet üzerinden hizmet veren flört uygulamalarını kullanırken her bir kullanıcı kendi açısından bazı önlemler alıyor.

Sanal Dolandırıcılıklar Artışta

ExpressVPN’in araştırmasına göre, 2017’den bu yana arkadaşlık uygulaması kullanıcı sayısı artış gösterirken aynı şey sanal dolandırıcılıklar için de geçerli. 2021’de ABD Ticaret Komisyonuna bildirilen sanal dolandırıcılık rakamları toplamda neredeyse 550 milyon dolar.

blank

Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Birçok kullanıcı maalesef flört dolandırıcılarının duyguları suistimal etmesine yenik düşüyor. Bu uygulamalar sayesinde insanları dolandıran ciddi bir kitle oluşuyor; flört dolandırıcıları.

Arkadaşlık uygulamalarını kullanan yetişkinler için birçok platformda dikkat edilmesi gereken detaylar anlatılıyor. Sizler de bir arkadaşlık uygulaması kullanıyorsanız nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda bilgi sahibi olmalısınız.

Bir arkadaşlık uygulaması üzerinden tanıştığınız biri sizinle yüz yüze konuşmaktan kaçınıyorsa bunu bir uyarı olarak kabul etmelisiniz. Bu konuştuğunun kişinin olduğunu iddia ettiği kişi olmadığını gösterir. Konuştuğunuz kişinin tek bir fotoğrafı varsa veya fazla iddialı ve lüks bir yaşama dair profesyonel fotoğraflarla dolu bir profili varsa, kişi bir dolandırıcı olabilir. Konuştuğunuz kişi daha tanışmadan sizden fatura ödemesi vs. gibi bahanelerle para talep ediyorsa, dikkatli olun. Sizi devamlı bir yatırım yapmaya ikna etmeye çalışan kişilerden uzak durun. Tanımadığınız kişilerin gönderdiği linklere tıklamayın.

Hangi türde olursa olsun bir arkadaşlık uygulaması kullanıyorsanız öncelikli olarak flört dolandırıcılığı konusunda farklı türlerin olduğunu bilmelisiniz. En yaygın şekilde karşınıza çıkacak flört dolandırıcılık türleri şöyledir;

  • Fotoğraf dolandırıcılığı; belirli bir güven duygusu oluştuktan sonra samimi fotoğraf ve mesajlar istenir ve bunlar bir tehdit unsuru olarak kullanılır.
  • Yardım talebi ile dolandırıcılık; belirli bir güven duygusu oluştuktan sonra sanki ortada sağlık ve benzeri gibi çok önemli bir acil durum ve bunun için bir para ihtiyacı var gibi bir tablo oluşturarak karşı taraftan para istenir.
  • Sahte siteler; gerçek bir arkadaşlık uygulaması taklit edilerek tamamen sahte bir platform oluşturulur. Kullanıcıların bu platforma kişisel ve finansal bilgilerini girmeleri sağlanır.
  • Kötü niyetli yazılım dolandırıcılığı; kullanıcılara gönderilen kötü niyetle bazı paylaşımlar üzerine tıklandıktan sonra mevcut cihazdaki tüm verilerin çalınmasına güçlü bir zemin hazırlanır.

Eğer arkadaşlık uygulaması kullanıyorsanız yukarıda belirtilen dolandırıcı türlerini detaylı bir şekilde öğrenmeli ve karşımızdan gelecek bu tür hamlelere karşı kontrollü ve dikkatli olmalısınız. Aksi halde tamamen duygularınızla hareket ettiğinizde ve kontrolsüz olduğunuzda hiç beklemediğiniz hamleler ile maddi ve manevi birçok kayıp yaşayabilirsiniz.

Bu tür bir aşamada her tür flört uygulamasının güçlü bir dolandırılma potansiyeli olduğunu da düşünmemelisiniz. Tek yapmanız gereken güvenilir uygulamaları mantıklı ve bilinçli bir şekilde kullanabilmenizdir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.