Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
20°C
Parçalı Bulutlu
Paz 22°C
Pts 26°C
Sal 31°C
Çar 26°C

Asım’ın Nesli adlı konferans düzenlendi

SADED Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Fatih Andı, Kanuni İmam Hatip Lisesin’ de ve Kamber Demir Anadolu Lisesin’ de ‘Asım’ın Nesli’ adlı konferans da konuşma yaptı..

Asım’ın Nesli adlı konferans düzenlendi
Aksaray Anadolu AŞ
28 Eylül 2017 12:53

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı konuşmasında “Asım’ın Nesli burada bizler hem kendi yaşantımda hem de sizler de inşallah seçeceğiniz meslekler ve yaşantınız doğrultusunda mutlaka bir rol modeli ihtiyaç duyulduğunu hissedeceksiniz. Hayatımızın her noktasında en büyük modelimiz bizim Peygamberimiz (sav) ve onun hayatı ve yaşantısıdır.

Miryokefalon savaşında Bizans artık anlamış ki Türkleri biz Anadolu’dan atmayacağız. Malazgirt 1071 ama daha sonra Miryokefalon Savaşı ile de söz ver şunu anlamıştır Türkler artık Anadolu’dan çıkartamayacaklarını anlamıştır. Bu savaşın kahramanı da İkinci Kılıçaslan, bu savaşı kazandıktan sonra şehrimize gelerek şehrimize yeni bir isim vermiş Dar-ül Zafer Yurdu yani “sefer kazandıran yurt” çünkü ordularını buralarda yetiştirmiş bu topraklar onun için hem âlimlerin ulemalarına hem de çok değerli orduların yetiştiği bir noktadır. Somuncu Baba yetişmiş. Yani bir İlde bir Ülkede liderin ne kadar önemli olduğunu aslında biz burada anlamış bulunmaktayız. Piri Mehmet Paşa’ dan biraz bahsetmek istiyorum. Hem alt geçidimize hem de yeni yapacağımız çarşıya ismini verdik. İsmini her zaman hatırlayalım diye ayrıca Kanuni Sultan Süleyman ve Yavuz Sultan Selim döneminde sadrazamlık yapmış birisidir. O zaman Osmanlı Dünya’da bir numara Dünya’nın bir numaralı Devleti’ nin 2 numaralı adamı Aksaraylı Piri Mehmet Paşa ve o zaman ki stratejileriyle Rodos’un fethinden Belgrad’ın fethi ne ve İranla yapılan savaşlarda varıncaya kadar birçok noktada müthiş etkileri ve katkıları olmuş. Padişahlarında vazgeçilmez bir unsuru olmuş sadrazam olmuş ki bu değer bizim için çok önemli onu bizler anlatmamız gerekir. Zembilli Ali Cemali, yine aynı sülaleden amca çocuklarıdır. Oda Şeyhülislamlık yapmış. Bugünkü Diyanet İşleri gibi düşünün yani padişahlar bir konu ile ilgili fikirlerini alırken dini anlamda bunun hangi noktada bulunması gerektiğini onlar kontrol ediyorlar. Dolayısıyla Zembilli Ali Cemali de bizim için çok önemlidir. Çok değerlidir. Bizim amacımız bunları yani tarihimizi bilmek, kimliğimizi bilmek, kültürümüzü bilmek günümüzde geldiğimiz zaman da hayatımıza aktarabilmek. Ecdadın yapmış olduğu eserleri ecdadın yapmış olduğu bu faaliyetlerin bizden hem kendimiz, hem de onları hatırlarsa ve bugünde devam ettiğini açıkça görebiliriz. Bu süre içerisinde ülkemizin yönetiminde bulunan Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız yaşadığımız süreçlerde hem içerideki hainlerin, hem dışarıdaki düşmanların da tarihin en eski dönemlerinden beri emellerine hala devam etmeye çalıştığını buna karşı koyacak ve ciddi bir gücün olması gerektiğini bizlere Asım’ın Nesli ile anlatmışlardır.

Hocamın konferanslarında takip edip ilk kaynağını öğrendikten sonra benim için daha bir ayrı değeri ve önemi oldu. Asım’ın Nesli derken yani Mehmet Akif’in yazısı değil, onun da Peygamber Efendimiz zamanından gelen bir önemi var onu görünce sizi yetiştirdiği bu insanlar mutlaka ülkeleri yönetecek şehirleri yönetecek ve sizler gelecekti bizlerin yerini alarak bunları yapacaksınız. Ben bu tür konferanslarda bu tür çalışmalarda bu bilincin özellikle de sizlerin, gençliğin çağlarında hayata bakışınız da yepyeni noktalar getireceğine inanıyorum. Tekrar hocama çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. İnşallah güzel ve istifade edeceğiniz bir program olur Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.’’ dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal konuşmasına Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya teşekkür ederek başladı. “Aksaray’a böyle bir konferans için gelen SADED yönetim kurulu başkanı Tahir Fatih Andı’ ya teşekkür ediyorum. Bizleri kırmayarak Aksaray’ a gelip böyle bir konferans verdiği için teşekkür ederim” dedi.

SADED Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucularından olan Yazar Tahir Fatih Andı konferansa başlamadan önce kısa bir konuşma yaparak; “Böyle bir konferansın düzenlenmesinde yardımcı olan Belediye Başkanı izninizle ağabeyim diyerek hitap etmek istiyorum artık. Abim Haluk Şahin Yazgı’ya teşekkür ediyorum. Yine okul müdürümüze, İl Milli Eğitim Müdürümüz Hacı Ömer Kartal’ a teşekkür ediyorum” diyerek Asımın Nesli adlı konferansın 976.’sını Aksaray’ da yaptığını belirterek ayda 2 gün Aksaray’da olacağını belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.