Dolar 47,0390
Euro 53,5927
Altın 6.074,29
BİST 14.092,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 32°C
Açık
Aksaray
32°C
Açık
Pts 33°C
Sal 31°C
Çar 30°C
Per 31°C

Askeri raporlar artık Aksaray’dan alınabilecek

Askeri raporların, Askeri Hastanelerin Sağlık Bakanlığına devredilmesi nedeniyle, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden verileceği açıklandı.

Askeri raporlar artık Aksaray’dan alınabilecek
4 Ocak 2017 00:23 | Son Güncellenme: 4 Ocak 2017 00:24

Askeri raporların, Askeri Hastanelerin Sağlık Bakanlığına devredilmesi nedeniyle, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden verileceği açıklandı.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Cengizhan Kılıçaslan “Askeri kontrol muayeneleri, Askerliğe elverişli değildir raporları ve Askeri öğrenci olabilir raporlarının artık Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Kurulunca verileceğini açıkladı.

Başhekim Kılıçaslan; “Askeri kontrol muayeneleri, Askerliğe elverişli değildir raporları ve Askeri öğrenci olabilir raporlarının Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Kurulunca verilecek olması nedeniyle Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Ramazan Dikmen’in yeni adı Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi, eski adı ile GATA’da (Gülhane Tıp Akademisi) 2 gün süre ile bilgilendirme eğitimi aldı. Başhekim yardımcımız aldığı eğitimi Sağlık Kurulunu oluşturan branş doktorlarına aktardı. Hastane olarak sadece Aksaray ili ile sınırlı kalmayacağız, Şereflikoçhisar’da yeni kurulan topçu birliğinde görevli askeri personelinde rapor ve sevkleri ağırlıklı olarak hastanemizde verilecek. Bu nedenle hastane olarak iş yükü ve sorumluluğumuz daha da artmıştır. Haftada 3 gün toplanan Sağlık Kurulunu haftada 4 güne çıkartılmasını gündemimize taşıdık” dedi.

Daha sonra Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Ramazan Dikmen ve Sağlık Kurulu Sorumlusu Sibel Mert tarafından “Askeri kontrol muayeneleri ve raporları, Askerliğe elverişlidir veya değildir raporları ile askeri öğrenci olabilir raporlarının tıbbi olarak nasıl düzenleneceğine dair usul ve esasları anlatıldı.

Hatırlanacağı üzere, daha önce askeri raporlar, Konya ve Ankara’da bulunan çeşitli askeri hastanelerde verilmekteydi.​.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.