Dolar 32,4986
Euro 34,7282
Altın 2.494,67
BİST 9.501,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Açık
Aksaray
25°C
Açık
Cum 24°C
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 25°C

ASÜ Akademik Performans bakımından birinci sırada!

Üniversiteleri çeşitli akademik kriterler açısından değerlendiren University Ranking by Academic Performance (URAP) 2016 sıralaması yayınlandı..

ASÜ Akademik Performans bakımından birinci sırada!
Aksaray Anadolu AŞ
22 Haziran 2016 12:54

ASÜ, sıralamaya göre, 2000 yılından sonra kurulan ve Tıp Fakültesi olmayan/Tıp Fakültesi olan ama aktif olmayan devlet üniversiteleri arasında birinci sırada yer aldı.

Kurulduğu günden buyana hızlı şekilde büyüyen ASÜ, fiziki gelişimin yanı sıra akademik performans bakımından da ilerliyor. 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında son derece başarılı bir noktada bulunan ASÜ, 2016 verilerine göre de bu başarısını bir kere daha tescilledi.

Yapılan araştırma sonucuna göre ASÜ, 2000 yılından sonra kurulan ve Tıp Fakültesi olmayan/Tıp Fakültesi olan ama aktif olmayan devlet üniversiteleri arasında birinci sırada yer aldı. ASÜ, 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri genel sıralamasında ise 4’üncü sırada yer alıyor.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, elde edilen bu başarının tüm akademik personelin katkısıyla olduğunu ifade ederek, “Arkadaşlarımızı tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum. İnşallah ileriki yıllarda üniversitemizin başarı grafiğini çok daha yukarılara taşıyacağız” dedi..

  • Devlet Üniversiteleri Mühendislik Fakülteleri Sıralamasında Aksaray Üniversitesi 62. sırada
  • Devlet Üniversiteleri İİBF/İşletme/İktisat Fakülteleri Sıralamasında Aksaray Üniversitesi 55. sırada
  • Genel Devlet üniversitelerinin performans sıralamasında Aksaray Üniversitesi 44. sırada
  • 2000 sonrası kurulan devlet üniversitelerinin performans sıralamasında Aksaray Üniversitesi 18. sırada
  • Devlet Üniversiteleri Fen-Edebiyat Fakülteleri Sıralamasında Aksaray Üniversitesi 7. sırada
  • Devlet Üniversiteleri Eğitim/Eğitim Bilimleri Fakülteleri Sıralamasında Aksaray Üniversitesi 25. sırada
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.