Dolar 32,5059
Euro 34,9169
Altın 2.447,53
BİST 9.711,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 23°C

ASÜ dört farklı dünya sıralaması listesinde yer aldı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, dünya ölçeğinde çalışmalar yapan ve yükseköğretim kurumlarını çeşitli kriterlere göre sıralayan kuruluşların listelerine girme başarısı gösteren Aksaray Üniversitesi’nin (ASÜ), akademik performansını her yıl arttırdığını söyledi.

ASÜ dört farklı dünya sıralaması listesinde yer aldı
Aksaray Anadolu AŞ
21 Mayıs 2021 00:27

URAP, 203 Türk üniversitesinin dünyadaki yerine dair çalışma yapan 11 sıralama kuruluşunun değerlendirmelerini kamuoyu ile paylaştı.

Hazırlanan rapor “2020 Yılında Üniversitelerimizin 11 Dünya Genel Sıralamasındaki Durumu” başlılığıyla yayımladı.

URAP, US News&World, THE, QS, LEIDEN, NTU, RUR, ARWU, CWUR, SCIMAGO, Webometrics gibi dünyanın en saygın sıralama kuruluşlarının verilerinin değerlendirildiği çalışmada ASÜ, dört listede yer aldı.

203 Türk üniversitesi arasında 58’inci olan ASÜ, devlet üniversiteleri arasında ise 47’nci basamakta bulunuyor.

ASÜ’nün akademik performansının her geçen yıl biraz daha arttığını ve başarı grafiğinin yükseldiğini söyleyen Rektör Şahin, “Farklı kuruluşlar farklı kriterlere göre üniversitelerin akademik performanslarını sıralıyor. ASÜ, ilgili çalışmada dört listeye girme başarısı gösterdi. Akademik performansı daha da geliştirmek adına çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Rektör Şahin, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Başarıda emeği olan tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. El birliği içinde daha güzel çalışmalar yapmayı sürdüreceğiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.