Dolar 47,0390
Euro 53,5927
Altın 6.074,29
BİST 14.092,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 32°C
Açık
Aksaray
32°C
Açık
Pts 33°C
Sal 31°C
Çar 30°C
Per 31°C

ASÜ Güzelyurt MYO’da mezuniyet coşkusu yaşandı

ASÜ Güzelyurt MYO’da mezuniyet coşkusu yaşandı
18 Haziran 2026 23:11

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Güzelyurt Meslek Yüksekokulunda 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı mezunları düzenlenen törenle uğurlandı. Güzelyurt İlçe Meydanında gerçekleştirilen törende mezuniyet gururu ve sevinci yaşandı.

Mezuniyet törenine Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Güzelyurt Kaymakamı Süleyman Arat, Güzelyurt Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erşan Sever, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, öğrencilerin iki yıllık yoğun ve verimli bir eğitim sürecini başarıyla tamamladıklarını belirterek, “Bugün meslek yüksekokulumuzun yeni bir mezuniyet günü. İki yıl önce bu okula adım atan gençlerimiz, artık donanımlı ve hayata atılmaya hazır bireyler olarak mezun oluyor. Bu süreçte sadece mesleki bilgi edinmediniz; aynı zamanda hayatı, paylaşmayı, dayanışmayı ve birlikte üretmeyi de öğrendiniz. Hocalarınız sizlere sadece ders vermedi, aynı zamanda rehberlik ederek tecrübelerini aktardı ve rol model oldu” dedi.

Rektör Arıbaş’tan mezunlara kendinizi sürekli yenileyin tavsiyesi

Öğrencilere hayat boyu öğrenmenin önemini hatırlatan Arıbaş, “Mesleki bilgi ve becerileriniz sizlere önemli fırsatlar sunacaktır. Ancak bunun yanında iletişim becerilerinizi geliştirmeniz, yeniliklere açık olmanız ve kendinizi sürekli yenilemeniz gerekiyor. ‘Oldum’ dediğiniz gün kaybettiğiniz gündür. Başarıyı sürdürebilmek için öğrenmeye ve gelişmeye devam etmelisiniz” ifadelerini kullandı. Konuşmasında akademisyenlere de teşekkür eden Arıbaş, öğrencilerin yetişmesinde emeği bulunan tüm öğretim elemanlarının büyük bir sorumluluğu başarıyla yerine getirdiğini söyledi. Velilere de seslenen Arıbaş, mezuniyet başarısının en önemli mimarlarının aileler olduğunu belirterek, “Çocuklarınızı bugünlere getirmek için büyük emek verdiniz. Bugün onların başarısıyla gurur duyma gününüz. Sizlere üniversitem adına teşekkür ediyorum” diyerek, sözlerini tamamladı.

Bilgi, beceri ve tecrübeler bundan sonraki en önemli sermayeniz olacaktır

Güzelyurt Kaymakamı Süleyman Arat ise yaptığı konuşmada, kendisinin de Aksaray Üniversitesinin 2012 yılı mezunlarından olduğunu belirterek, mezuniyet töreninde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mezun olan öğrencileri tebrik eden Arat, “Bugün yalnızca bir okuldan mezun olmuyor, aynı zamanda hayatınızın yeni bir dönemine adım atıyorsunuz. Eğitim hayatınız boyunca edindiğiniz bilgi, beceri ve tecrübeler bundan sonraki yolculuğunuzun en önemli sermayesi olacaktır. Ancak başarı sadece diploma sahibi olmak değildir. Çalışkanlık, dürüstlük, sorumluluk bilinci ve sürekli öğrenme azmiyle mümkündür” dedi. Meslek yüksekokullarının nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde önemli bir görev üstlendiğini vurgulayan Arat, mezunların ülkenin kalkınmasına katkı sağlayacak bireyler olarak yetiştiğini ifade etti. Ailelere ve akademisyenlere de teşekkür eden Arat, mezunlara sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu bir gelecek temennisinde bulundu.

Prof. Dr. Gürsoy: Sizlerin başarısı bizleri daima gururlandıracaktır

ASÜ Güzelyurt Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehtap Gürsoy da mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, öğrencilerin eğitim sürecinde sadece mesleki bilgi edinmediğini, aynı zamanda sorumluluk almayı, ekip çalışmasını ve zorluklarla mücadele etmeyi öğrendiğini söyledi. Prof. Dr. Gürsoy, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Meslek yüksekokulunda aldığınız

eğitim sizlere sadece bir diploma değil, aynı zamanda hayat boyu kullanacağınız bir mesleki bakış açısı kazandırdı. Bundan sonraki süreçte de kendinizi geliştirmeye devam edeceğinize inanıyoruz. Sizlerden beklentimiz, mesleğinizi en iyi şekilde icra etmeniz, etik değerlerden ayrılmamanız ve ülkemize katkı sağlamanızdır. Nerede olursanız olun bu okulun birer temsilcisi olduğunuzu unutmayın. Sizlerin başarısı bizleri daima gururlandıracaktır.” Törende konuşan okul birincisi Zübeyde Nur Atılgan ise konuşmasında annesine, eşine, arkadaşlarına ve akademisyenlerine teşekkür ederek, öğrenmenin hayat boyu devam etmesi gerektiğini vurguladı. Atılgan, eğitim hayatını tamamlanmış bir süreç değil, yeni başlangıçlara açılan bir basamak olarak gördüğünü sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere belgeleri takdim edildi. Törende Aşçılık Programı öğrencileri meslek yemini etti. Törenin sonunda mezunlar keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevincini yaşadı. Mezuniyet töreni sanatçı Emre Ülgen’in konseriyle sona erdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.