Dolar 32,3753
Euro 35,0108
Altın 2.325,32
BİST 9.107,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

ASÜ ile ATSO arasında “İşbirliği Protokolü” imzalandı

ASÜ ile ATSO arasında “İşbirliği Protokolü” imzalandı
Aksaray Anadolu AŞ
3 Mart 2019 15:37

ASÜ ile Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) arasında, öğrencilerin saha çalışmalarına yönelik “İşbirliği Protokolü” imzalandı.

Mühendislik Fakültesi’nde uygulanan “Ortak Eğitim Programı”na benzeri bir çalışmayı Eskil Meslek Yüksekokulu bünyesinde de gerçekleştirmek istediklerini kaydeden Rektör Şahin, “Öğrencilerimiz son sınıfı okula hiç gelmeden, doğrudan işyerlerinde çalışarak tamamlayacaklar. Öğrenciler, ön lisans programlarında üç yarıyılı okulda, bir yarıyılı sahada; lisans bölümlerinde ise altı yarıyılı okulda, iki yarıyılı da sahada geçirecek” dedi.

Üniversitelerin, sadece ders anlatılan yerler olmanın dışına çıkması gerektiğini kaydeden Şahin, “Öğrencilerin hayatın içinde olmasını arzu ediyoruz. Bu gibi çalışmalar, öğrencilerin iş bulma süreçlerine de olumlu katkı sağlıyor. Mühendislik Fakültesi ile başladığımız bu süreç, İletişim Fakültesi, Eskil MYO ve Ortaköy MYO ile devam edecek. Bu okullarımız gerekli hazırlıkları sürdürüyor” dedi.

ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş da, böyle bir çalışmanın içinde yer almaktan mutlu olduklarını belirterek, “Üniversitemizin sanayi ile iç içe olması bizleri memnun ediyor” dedi. Eskil MYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa Öz de, programın amacına ve devam eden çalışmalara dair bilgiler verdi.

Yapılan açıklamaların ardından protokol imzalandı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.