Dolar 32,5659
Euro 34,7746
Altın 2.492,39
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 23°C
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 26°C

ASÜ-Mercedes işbirliği daha da gelişiyor

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ile Mercedes-Benz Kamyon Fabrikası arasındaki işbirliğinin daha da geliştirilmesi adına gayret gösterdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, kurumların potansiyellerinin nitelikli şekilde yan yana getirilmesinin, şehre ciddi değerler kazandıracağını söyledi..

ASÜ-Mercedes işbirliği daha da gelişiyor
Aksaray Anadolu AŞ
14 Nisan 2016 11:59

Kısa süre önce Rektör Şahin, Mercedes Kamyon Fabrikası Direktörü Prof. Dr. Frank Lehmann’ı ziyaret etmiş ve üniversitenin teknik altyapısı hakkında bilgiler vermişti. Mercedes Direktörü Lehmann’ın iade-i ziyaretinde ise ASÜ’nün imkânları yerinde görüldü, yapılabilecek işbirliklerine ilişkin istişareler yapıldı.

Aksaray Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (ASÜBTAM) bulunan analiz cihazlarının sanayinin hizmetinde olduğunu kaydeden Prof. Şahin, merkezde bulunan cihazları en etkin şekilde kullanmak ve toplum menfaatine çalışmalar üretmek amacında olduklarını vurguladı. Mercedes gibi, dünyanın en önemli araç üreticilerinden birisinin Aksaray’da olmasının hem şehir, hem de üniversite için büyük şans olduğunu ifade eden Şahin, “Mercedes’le üniversitemiz arasında çeşitli alanlarda işbirliği çalışmaları zaten yapılıyor. Biz bu işbirliğini geliştirmek, üniversitemizdeki teknik ve bilimsel altyapıyı daha etkin kullanmak istiyoruz. Üniversitemizde sanayinin ve dolayısıyla Mercedes’in de kullanabileceği çok sayıda analiz cihazımız var” dedi.

Heyet ASÜBTAM dışında Mühendislik Fakültesi ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu atölyelerini de gezdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.