Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Pts 24°C
Sal 21°C
Çar 22°C
Per 20°C

ASÜ mezunu milli gururumuz Rıza Kayaalp 11. kez Avrupa şampiyonu

ASÜ mezunu milli gururumuz Rıza Kayaalp 11. kez Avrupa şampiyonu
Aksaray Anadolu AŞ
3 Nisan 2022 01:57

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) mezunu gururumuz, milli güreşçi Rıza Kayaalp 11. kez Avrupa şampiyonu oldu. 

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) mezunu gururumuz, milli güreşçi Rıza Kayaalp 11. kez Avrupa şampiyonu oldu. Macaristan’ın Budapeşte şehrinde gerçekleştirilen 2022 Avrupa Güreş Şampiyonası grekoromen stil 130 kilogramda Türkiye’yi temsil eden milli güreşçi Rıza Kayaalp’in altın madalya kazanması ailesi ve vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.

Grekoromen stilde mindere çıkan ve finalde İtalyan rakibi Danila Sotnikov’u 4-0 yenen Rıza Kayaalp, toplamda 11. kez Avrupa şampiyonu oldu. Oğullarının mücadelesini televizyon karşısında izleyen ailesi, heyecandan yerinde duramazken altın madalya kazanarak Türk bayrağını göndere çektiren milli güreşçi Kayaalp’in sevincine ortak oldu. Anne Sevgi ve baba Kelami Kayaalp televizyon karşısında milli güreşçiye dua ederek destek oldu.

Karşılaşma sonrası çok mutlu olduğunu söyleyen anne Sevgi Kayaalp, “Çok mutluyum çok heyecanlıyım. Oğlum hep dualarımızda, Rabbimin gücü ve kuvveti var, Türk kanı var. Sevdiklerine altın madalya ile hayırlısıyla dönecek inşallah. Eslem Fatma yavrumuza yardım ediyor. İnşallah yavrumuz şifa bulur oğlum da daha mutlu olur. Rabbim annesine babasına sabırlar verir, inşallah o çocukla da görüşürüz. O yavrumuzun yüzü suyu hürmetine inşallah kazanır dedim, oğlum altın madalyayı kazandı” dedi.

Milli güreşçinin tüm müsabakalarında aynı duygu ve heyecanı yaşadığını belirten anne Kayaalp, “Ben oğlumun güreşeceği zaman hiçbir şey yapmıyorum, aklımda hep Rıza oluyor. Gücüne kuvvetine dua ediyorum. Türkiye’mize altın madalya kazandırıp, bayrağımızı dalgalandırsın diyorum” şeklinde konuştu.

Baba Kelami Kayaalp ise duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Çok mutluyum, gururluyum. Oğlum 11. altın madalyayı aldı. Türkiye’yi hep sevindirdi. İnşallah olimpiyat madalyasını da alırız. Türk bayrağımızı dalgalandırdı, İstiklal Marşımızı söyletti. Çok gururluyuz” ifadelerine yer verdi.

blank

blank

blank

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.