Dolar 32,3797
Euro 34,7540
Altın 2.429,89
BİST 9.943,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
24°C
Hafif Yağmurlu
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 19°C
Cum 18°C

ASÜ, sosyal medyanın en değerli markalarından birisi oldu

ASÜ, sosyal medyanın en değerli markalarından birisi oldu
Aksaray Anadolu AŞ
13 Eylül 2023 12:33

Aksaray Üniversitesi (ASÜ), sosyal medyanın en değerli markalarından birisi oldu.

Kendisiyle aynı dönemde kurulan üniversiteler arasında ikinci, üniversiteler genel sıralamasında 13’üncü olan ASÜ, tüm markaların yer aldığı TOP 100 listesinde ise 53’üncü basamakta yer aldı.

Markaların sosyal medya performanslarını bağımsız ve tarafsız biçimde ölçümleyen bir puanlama platformu olan SocialBrands, 2023 Eylül ayını kapsayan TOP 100 listesini kamuoyu ile paylaştı.

Platform, 1-31 Ağustos 2023 tarihleri arasında 51 bin 375 hesaptan yapılan 1,6 milyon iletiyi ve bu iletilerin aldığı 1,3 milyar etkileşimi inceledi.

ASÜ hem tüm markalar arasında hem de yükseköğretim kurumları arasında Türkiye’nin en değerli markalarından birisi oldu. Alışverişten eğitime, eğlenceden finansa, kozmetikten sağlığa, enerjiden seyahate, teknolojiden gıdaya ülke genelinde faaliyet gösteren tüm markaların sıralandığı TOP 100 listesinde 65,3 puan elde eden ASÜ, bu skorla en değerli markalar arasında 53’üncü sırada yer alıyor.

Liste, sadece yükseköğretim kurumları özelinde incelendiğinde, kendiyle aynı dönemde kurulan üniversiteler arasında ikinci olan ASÜ, üniversiteler genel sıralamasında ise 13’üncü basamakta bulunuyor.

İlgili araştırma döneminde listeye sadece 28 üniversite girebildi.

Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, çağın yeni iletişim dilini en iyi kullanan markalardan birisi olmanın önemine dikkat çekti ve bu başarının hem kurumun bilinirliği hem de şehrin tanınırlığı açılarından anlamlı bir noktada durduğunu söyledi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.