Aksaray Haber

Dolar 48,4354
Euro 56,2404
Altın 6.898,85
BİST 14.012,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 29°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
29°C
Parçalı Bulutlu
Paz 30°C
Pts 27°C
Sal 25°C
Çar 27°C

ASÜ Tıp Fakültesi Projesi’ne TÜBİTAK desteği

ASÜ Tıp Fakültesi Projesi’ne TÜBİTAK desteği
25 Mart 2025 20:02

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Şimşek tarafından yürütülecek olan ve Deneysel Vulvodini’de Betanin’in Etkilerinin araştırılacağı proje, TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Vulvodininin toplumda oldukça yaygın olmasına rağmen tedavi yöntemlerinin sınırlı olduğunu ve hastaların çoğu zaman doğru yaklaşıma ulaşmakta zorluk yaşadığını belirten Doç. Dr. Şimşek, bu proje ile bu alanda hem bilimsel hem de toplum sağlığı açısından önemli katkılar sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Projede Doç. Dr. Hasan Şimşek ile birlikte Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Fatih Mehmet Kandemir, Doç. Dr. Nurhan Akaras, Doç. Dr. Sibel Çiğdem Tuncer, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Dr. Özge Kandemir ile Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Uzm. Dr. Koray Görkem Saçıntı görev alacaktır. Proje ekibinin ayrıca devam etmekte olan bir başka projesi de TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenmeye layık görüldü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.