Dolar 32,5633
Euro 34,9764
Altın 2.428,67
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 23°C

ASÜBTAM proje destek ofisi iş dünyasının hizmetinde

Aksaray Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASÜBTAM) bünyesinde kurulan Proje Destek Ofisi, yapılan tanıtım toplantısıyla birlikte açıldı ve iş dünyasının hizmetine girdi..

ASÜBTAM proje destek ofisi iş dünyasının hizmetinde
Aksaray Anadolu AŞ
4 Aralık 2015 18:47

– ASÜBTAM’da Bulunan Cihaz Sayısı 300 –

Amaçlarının sanayici ve iş dünyasına proje hazırlama, analiz ve araştırma hususlarında destek vererek, Aksaray ve Türkiye için değer üretmek olduğunu kaydeden ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, “Bazen küçük hatalar nedeniyle hazırlanan projeler reddedilebiliyor. Biz, insanların projelerinin kabul edilmesine aracılılık etmek ve onların projelerine katkı sağlamak amacındayız” dedi. ASÜBTAM’da kamuya hizmet verebilecek nitelikte 300 adet cihaz bulunduğunu ve bu cihazların bedelinin toplam 15 milyon lira olduğunu kaydeden Rektör Şahin, cihazların etkin, verimli ve ekonomik şekilde yönetilmesi gerektiğinin altını çizdi.

– Küçük Ama Anlamlı Adımlar Atmalıyız –

İş dünyasının gereksinim duyduğu analiz ve araştırmaların üniversitede yapılabildiğini duyurmak için çeşitli ziyaretler ve toplantılar düzenlendiğini, bunların devam edeceğini söyleyen ASÜ Rektörü, “ASÜBTAM’da görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız cihazların derlenip toparlanması, etkin kullanılması ve kamuoyuyla paylaşılması gibi konularda çok önemli katkılar sundular. Elimizde bulunan cihazları şehrimiz ve ülkemiz için etkin şekilde kullanmak arzusundayız. Aksaray, güzel insanların yaşadığı ve güzel işler çıkarmak istediğinizde cesaretlendiğiniz bir şehir. El birliği içinde ortaya güzel işler çıkartıp, şehrimize sunmak istiyoruz. Hayatta bazı şeyler bir anda olmaz; küçük ve anlamlı ilerlemeler sağlamalıyız. Bir, sıfırdan büyüktür. Sıfırdan 50’ye, 100’e bir anda yükselmek hayatın olağan akışına ters. Bu nedenle küçük ama anlamlı adımlar atarak ilerlemeliyiz” dedi.

– Merkezde 27 Araştırma Laboratuvarı Var –

ASÜBTAM Müdürü Doç. Dr. Mustafa Cemal Darılmaz ise gerçekleştirdikleri dönüşümün bir parçası olarak Proje Destek Ofisi kurduklarını belirtti. Faaliyet alanlarını gittikçe genişlettiklerini; akademik, çevre, sanayi gibi geniş bir alana hizmet vermeye çalıştıklarını anlatan Darılmaz, “Merkezimizde 27 adet Araştırma Laboratuvarı, 3 adet Öğrenci Laboratuvarı, Proje Destek Ofisi, Eğitim Salonu, Bilim Salonu, İdari Birimler ve Toplantı Salonu bulunmaktadır” dedi.

Proje Destek Ofisi’nin tanıtım ve açılış toplantısına akademisyenlerin yanı sıra, iş ve ticaret kurumlarının temsilcileri iştirak etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.