Dolar 32,3455
Euro 35,1151
Altın 2.310,52
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

ASÜ’de Çok Sesli Koro Konseri ilgi gördü

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’nın hazırladığı “Çok Sesli Koro Konseri” ilgiyle takip edildi..

ASÜ’de Çok Sesli Koro Konseri ilgi gördü
Aksaray Anadolu AŞ
5 Mayıs 2017 22:13

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’nın hazırladığı “Çok Sesli Koro Konseri” ilgiyle takip edildi.

2 yıldır aktif şekilde eğitim-öğretime devam eden Müzik Bölümünün son derece önemli etkinliklere imza attığını ve gerek üniversitede, gerekse şehirde farklı müzik türlerini sevdirme noktasındaki çalışmalarını sürdüreceğini ifade eden Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman Tarman, kısaca çok sesli koroyu tanıttı.

İnsan seslerinin ince kadın sesi, kalın kadın sesi, ince erkek sesi ve kalın erkek sesi şeklinde dörde ayrıldığını söyleyen Tarman, “İnce kadın sesine soprano, kalın kadın sesine alto, ince erkek sesine tenor, kalın erkek sesine ise bas deniliyor. Çok sesli koroda, tüm sesler aynı anda söylediği zaman müzik, armoni ve uyum ortaya çıkıyor” dedi.

Koro Şefi Yrd. Doç. Dr. Zeynep Kaya ise çok sesliliğin, aynı ezginin bütün ses grupları tarafından aynı şekilde söylenmesi olarak anlaşıldığını ifade ederek, “Burada ciddi bir trafik var ve Koro Şeflerinin görevi bu trafiği yönetmektir” dedi. Verilen bu kısa bilgilerin ardından birinci ve ikinci sınıf öğrencilerinden oluşan koro, iki bölüm halinde toplam 10 eser seslendirdi. İkinci sınıf öğrencileri, birinci sınıf öğrencilerinden oluşan koroyu da yönetti ve deneyim kazandı.

Konserin ardından ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Koro Şefi Yrd. Doç. Dr. Zeynep Kaya’ya çiçek takdim etti ve tüm ekibi tebrik ettiğini söyledi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.