Dolar 32,5005
Euro 34,9292
Altın 2.432,98
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 23°C

ASÜ’de kadın yönetici oranı yüzde 40-45’lerde

ASÜ’de kadın yönetici oranı yüzde 40-45’lerde
Aksaray Anadolu AŞ
26 Eylül 2019 00:17

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, ASÜ’de kadın yönetici oranını yüzde 40-45 bandına çıkardıklarını ve bu meseleye hiçbir zaman ‘yönetimde kadınlar da var desinler’ gibi sığ bir şekilde yaklaşmadıklarını belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen “Damla Projesi” isimli program kapsamında Aksaray’a gelen ve çeşitli etkinliklerde bulunan üniversite öğrencileri, Rektör Şahin’i de ziyaret etti.

Ekibin tüm bireylerinin kız öğrencilerden oluşmasını çok değerli bulduklarını ve kadınların hayatın içinde ve yönetimde olması hususunu önemsediklerini kaydeden Şahin, “Üniversitemiz yönetiminin yüzde 40-45’i kadınlardan oluşuyor. Biz, bu konuya hiçbir zaman ‘yönetimde kadınlar da var desinler’ gibi sığ bir şekilde yaklaşmadık. Kadınlar ve erkekler yapısal olarak hayata farklı bakıyor ve meseleleri de farklı okuyor. Sorunun farklı algılanması, çözümleri de farklılaştırıyor. Bu da çok önemli bir zenginliği ortaya çıkarıyor. Kadınların hayatın içinde olmalarını ve bu bağlamda, ülkemizin farklı şehirlerinden kız öğrencilerimizin böylesi anlamlı bir programı sahiplenmelerini çok değerli buluyoruz” dedi.

Farklı şehirlerde düzenlenen “Damla Projesi”nin, katılımcılar açısından farklı bir güzelliği ortaya çıkardığına da dikkat çeken Rektör Şahin, “Farklı şehirleri görmeyi içeren çalışmalar, kişisel gelişim açısından büyük önem arz ediyor. Kişiler, gittikleri yerlerde farklı insanlar, farklı kültürler, farklı yapılar, farklı tarihler görür ve bunlardan bir çıkarım elde eder. Örneğin; köprüler iki yakayı birbirine bağlayan düz bir yapıdır. Ancak Karadeniz’de köprüler düz değil, kubbemsi bir özellik arz eder. Çünkü orada yağışlar münasebetiyle dere taşmaları ve sel felaketleri yaşanmakta. Sel suları, önüne kattıklarıyla birlikte ilerler. Eğer siz, orada köprüyü düz ve direkler üzerinde duran bir sistemle inşa ederseniz, sel sularının getirdikleri o direklere takılır ve köprü bir set halini alarak, akışı engeller… Bu gibi yapısal bilgiler, bölgeleri gezerek ve bizzat görerek tecrübe edilebilir. Gezmek, ama görerek gezmek kişileri geliştirir. Bazen ‘Çok okuyan mı, yoksa çok gezen mi bilir?’ diye sorarlar. Evet, çok okuyan bilir ama çok gezen de epeyce bir şeyler bilir. Çünkü gezdiğiniz yerler sizlere bir şeyler söyler” dedi.

Aksaray Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cüneyt Alkan’ın da bulunduğu ziyaretin son bölümde öğrenciler, Rektör Şahin’e çiçek takdim etti ve proje kapsamında yaptıkları çalışmaları anlattı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.