Aksaray Haber

Dolar 48,4354
Euro 56,2404
Altın 6.898,85
BİST 14.012,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
30°C
Parçalı Bulutlu
Paz 30°C
Pts 27°C
Sal 26°C
Çar 28°C

ASÜ’de mezuniyet törenleri Güzelyurt MYO ile sona erdi

ASÜ’de mezuniyet törenleri Güzelyurt MYO ile sona erdi
28 Haziran 2025 22:53

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) mezuniyet törenleri Güzelyurt Meslek Yüksekokulu’nda 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı mezunlarının uğurlanmasıyla sona erdi. ASÜ Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törende mezuniyet gururu ve sevinci yaşandı.

Mezuniyet törenine ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Köse, öğretim üyeleri ve mezunların aileleri katıldı. Törende konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, mezuniyet gururu yaşayan öğrencileri kutlayarak, hayatlarında başarı diledi. Mezunları yeni bir hayatın beklediğini ifade eden Rektör Arıbaş, “Artık ayaklarınızın üzerinde durma zamanı gelmiştir. Kendini sürekli geliştirerek, ülkemize ve milletimize hizmet edeceksiniz. Yaptığınız işte en iyisi olmanızı rica ediyorum. Sizleri yetiştiren başta aileleriniz ve hocalarınız olmak üzere herkese vefalı olun” dedi.

“İletişiminizi Güçlendirin, Yabancı Dil Öğrenin”

Konuşmasında mezunlara önemli tavsiyeler de bulunan Rektör Arıbaş, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Okul zordu, hayat bundan daha zor. Hayatta daha yoğun daha tempolu ve bilinçli bir şekilde çalışmanız gerekiyor. Tek başına diploma yetmeyebiliyor. Dünyada çok yönlü olmak zorundasınız. Aldığınız eğitimin yanı sıra çok farklı tecrübe ve birikimleriniz olması gerekiyor. İletişim becerisi, insani ilişkiler ve toplumsal kurallar. Bu konuda gerekirse eğitim de alın. İletişimi güçlü olan kişiler her zaman iş başvurularında ön plana çıkacaktır. Dünya küçük bir köy haline geldi. Her yerde iş başvurusunda bulunabilirsiniz. Bunun için de birkaç tane yabancı dil bilmeniz gerekiyor. Bu tür konularda kendinizi yetiştirmenizi tavsiye ediyorum. Geleceğin sizler için aydınlık olmasını diliyor, hepinize başarılar diliyorum. Allah’a emanet olun.”

“Sizlerin Başarısı Bizleri Gururlandıracaktır”

ASÜ Güzelyurt Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Doç. Dr. Mehtap Gürsoy da mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Sevgili öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum. Bu gurur hepimizin. İki yıl boyunca öğrencilerimizin kendi alanlarında gelişimlerine katkı sunan kıymetli akademisyen arkadaşlarıma ve evlatlarını büyük bir özveriyle bugünlere getiren değerli ailelerimize en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Sevgili mezunlarımız, bugün hayatınızdaki en önemli dönüm noktalarından birini tamamladınız. Üniversite mezuniyetinizle birlikte yeni bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Bu yolculukta elde edeceğiniz her başarı, bizleri ve sizleri daima destekleyen ailelerinizi gururlandıracaktır. Sizlere bundan sonraki yaşamınızda sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir gelecek diliyorum. Yolunuz açık, mezuniyetiniz hayırlı olsun.”

“Gazze İçin Dayanışmamızı ve Sesimizi Yükseltmeliyiz”

Meslek Yüksekokul birincileri Sümeyye Terzi ve Adem Öğüt de selamla konuşması yaptı. Meslek Yüksekokul birincisi Sümeyye Terzi, “Eğitim hayatım sırasında, süreci birlikte paylaştığım sınıf arkadaşlarımızla ve her zaman bize destek olan hocalarımı şükranlarımı sunuyorum. Bu süreçte benden maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen hayattaki en büyük şansım aileme de teşekkür ediyorum. Tüm arkadaşlarımıza hayatlarında başarılar diliyorum” dedi. Adem Öğüt de konuşmasında Gazze’de yaşanan soykırıma dikkat çekerek, şunları söyledi: “Yüzlerce çocuk, kadın ve sivil, en temel insan haklarından mahrum kalmaktadır. Sadece hayatlar değil, umutlar, hayaller ve gelecekler de yok ediliyor. En acısı da eğitimin hedef alınması. Okullar bombalanıyor,

kütüphaneler yıkılıyor, öğrenciler öldürülüyor. Bu soykırıma dünya sessiz kalmamalıdır. Gazze’de eğitimin yeniden inşa edilmesi için sesimizi yükseltmeli, dayanışmamızı sürdürmeliyiz. Unutmayalım; adaletin olmadığı yerde barış olmaz. Eğitimin olmadığı yerde gelecek olmaz.” Konuşmaların ardından dereceye öğrencilere plaketleri takdim edildi. Törenin ardından öğrenciler keplerini fırlatarak, mezuniyet gururunu yaşadı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.