Dolar 32,3767
Euro 34,9830
Altın 2.326,16
BİST 9.075,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

ASÜ’de Öğrenci Konseyi Başkanı Abdussamed Tanrıkulu oldu

ASÜ’de Öğrenci Konseyi Başkanı Abdussamed Tanrıkulu oldu
Aksaray Anadolu AŞ
22 Aralık 2020 13:51

Pandemi koşulları nedeniyle bu yıl dijital ortamda gerçekleştirilen Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Öğrenci Konseyi Seçimleri tamamlandı.

Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencisi Abdussamed Tanrıkulu, ASÜ Öğrenci Konseyi Başkanı oldu.

16 Kasım’da başlayan seçim sürecinin bütünü dijital ortamda gerçekleşti. Öğrenciler önce bölüm ve program bazında temsilcileri seçti. Daha sonra ise seçilen öğrenciler, fakülte ve meslek yüksekokulu temsilcilerini belirledi. Seçim takviminin tamamlanmasının ardından Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencisi Abdussamed Tanrıkulu, ASÜ Öğrenci Konseyi Başkanı oldu.

Konsey Yönetimi şu isimlerden oluşuyor:

İbrahim Gülsever, Mehmet Yalçın, Büşra İnci, Cevher Yavuz, Hakan Mutlu, Yağmur Kuzucu, Mısra Yıldırım, Ulaş Çiçek, Fatmanur Boz, Enes Darılmaz, Mustafa Eren Döşeyici, Edanur Baysal, Hatice Kayardı, Ülkü Çekiç ve İsmail Mutlu. ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, yeni konsey yönetimini tebrik etti ve çalışmalarında başarılar diledi.

Bu yıl fakülte temsilciliği görevinde bulunanların yarısının kız öğrencilerden oluştuğuna dikkat çeken Şahin, “Biz, kampüsteki her işe kadın elinin değmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle birim yöneticisi kadınların oranını her geçen yıl biraz daha arttırmanın gayretindeyiz. Hâlihazırda Üniversite yönetiminin yaklaşık yüzde 40’ını kadınlar temsil ediyor. Öğrenci Konseyinde de benzeri bir tablonun ortaya çıkması son derece sevindirici” dedi.

Abdussamed Tanrıkulu Başkanlığındaki ASÜ Öğrenci Konseyi, iki yıl boyunca sorumluluk alanları dâhilinde görev yapacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.