Dolar 32,5424
Euro 34,8865
Altın 2.433,16
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 31°C
Az Bulutlu
Aksaray
31°C
Az Bulutlu
Per 29°C
Cum 26°C
Cts 29°C
Paz 29°C

ASÜ’de uluslararası öğrenci sayısı zirveye çıktı

ASÜ’de uluslararası öğrenci sayısı zirveye çıktı
Aksaray Anadolu AŞ
6 Kasım 2020 12:00

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray Üniversitesi’ndeki (ASÜ) yabancı uyruklu öğrencilerin Türk öğrencilere oranının yüzde 5,4 ile Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu söyledi.

Bu oranla ASÜ, bölgesinde, 2000 yılından sonra kurulan, Ankara ve Kayseri gibi büyükşehirlerdeki üniversitelerin ardından üçüncü sırada yer alıyor.

ASÜ’de hâlihazırda yaklaşık 22 bin öğrenci var ve bu öğrencilerin bin 178’i yabancı uyruklu. Türkiye ortalamasının yüzde 2 olduğunu ve ASÜ’nün Türkiye ortalamasının üzerinde bir noktada yer aldığını kaydeden Rektör Şahin, “Üniversitemiz 2016’dan bu yana Türkiye ortalamasının üzerinde bir orana sahip. 2016-2017 döneminde ülke genelinde yabancı uyruklu öğrencilerin Türk öğrencilere oranı yüzde 1,5 iken ASÜ’de 3,4; 2017-2018 döneminde ülke genelinde 1,6 iken ASÜ’de 3,6; 2018-2019 döneminde ise ülke genelinde yüzde 2 iken ASÜ’de 5,4 olarak gerçekleşti” dedi.

ASÜ’nün, bölgesinde, 2000 yılından sonra kurulan, Ankara ve Kayseri gibi büyükşehirlerdeki üniversitelerin ardından üçüncü sırada yer aldığını anımsatan Şahin, “Üniversitemiz toplam 125 devlet üniversitesi arasında 22’nci, devlet-özel tüm yükseköğretim kurumları arasındaysa 39 sıradadır. Çalışmalara katkı sağlayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Uluslararası öğrenciler konusunun birkaç açıdan önemli olduğunu ve bu sürecin her safhasını titizlikle değerlendirdiklerini kaydeden Rektör Şahin, “Üniversite evrensel şehir anlamına gelmektedir. Farklı kültürler, farklı yaklaşımlar, farklı anlayış biçimleri, yeni bilgiler ve tüm farklılıkların ortak noktada buluşması, üniversitenin temel anlamıyla doğrudan örtüşmektedir. Öte yandan Türkiye, bayrağının gölgesi sınırlarının ötesine düşen bir ülkedir. Geniş bir gönül coğrafyamız ve tarihi kökleri derinlerde olan kültürel bağlarımız var. Biz, uluslararası öğrenciler konusuna bu açılardan bakıyor ve adımlarımızı bu doğrultuda atıyoruz” dedi.

Peyderpey öğrenci sayısının ve ülke çeşitliliğinin arttığını da vurgulayan ASÜ Rektörü, kontrollü bir büyüme stratejisi izlediklerini, gerek fiziki imkânlar gerek barınma olanakları gerek akademik ortamlar ve en önemlisi de Türkçe öğretimi gibi tüm detayları göz önünde bulunduruyoruz. Veriler, doğru adımlar attığımızı ve Türkiye ortalamasının üzerinde bir noktada olduğumuzu gösteriyor” dedi..

 

ASÜ’de 48 farklı ülkeden bin 178 yabancı uyruklu öğrenci, ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim alıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.