Dolar 32,3401
Euro 35,1021
Altın 2.310,34
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

ASÜ’de velodrom inşaat çalışmaları başladı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, kampüste bisikletli ulaşımın yaygınlaşması adına yaptıkları çalışmaların devam ettiğini, ayrıca velodrom yapımının da başladığını söyledi.

ASÜ’de velodrom inşaat çalışmaları başladı
Aksaray Anadolu AŞ
10 Ağustos 2017 16:04

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, kampüste bisikletli ulaşımın yaygınlaşması adına yaptıkları çalışmaların devam ettiğini, ayrıca velodrom yapımının da başladığını söyledi.

Türkiye’de, üniversiteler içinde ilk kez ASÜ’de bir velodrom inşasına girişildiğini; inşasına başlanan velodromun da, Türkiye’nin ikinci, uzunluk olarak ise birinci olacağını ifade eden Rektör Şahin, Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz’la birlikte çalışmaları yerinde inceledi. Eğimli bir yapı olan velodromun çalışma çerçevesinin oluşturulmasıyla inşa çalışmalarının başladığını ifade eden ASÜ Rektörü Şahin, her detayın titizlikle ilerleyeceğini ve mutlaka konunun uzmanlarıyla istişare ederek çalışmaların süreceğini belirtti. Murat Suyabatmaz’la birlikte, proje üzerinde istişarelerde bulunan Rektör Şahin, daha sonra bisiklet istasyonlarını ve kampüs içi bisiklet yollarını inceledi. Bu noktalarda da yeni düzenlemelere gideceklerini söyleyen Şahin, “Yapmak istediğimiz şey, sağlıklı ve çevreye duyarlı bir ulaşım aracı olan bisikleti, kampüsten başlayarak şehre yaymak. Aksaray, bisikletle ulaşım için en ideal kentlerden birisi. Biz de bu husustaki yatırımlarımızı sürdürüyoruz. İnşallah en kısa sürede bisiklet sayısını da arttıracağız” şeklinde konuştu.

Kampüste Akıllı Bisiklet İstasyonlarının kullanımına Mart ayında başlandı. Dileyen öğrenci, istasyona gelerek tanımlı kartını sisteme okutup bisikletlerden birisini alıyor ve kampüs içinde kullandıktan sonra üç farklı istasyondan herhangi birisine yeniden kilitleyebiliyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.