Dolar 32,5518
Euro 34,8868
Altın 2.430,33
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 31°C
Az Bulutlu
Aksaray
31°C
Az Bulutlu
Per 29°C
Cum 26°C
Cts 28°C
Paz 28°C

ASÜ’lüler sordu, Kuzeyin Sultanları yanıtladı

ASÜ’lüler sordu, Kuzeyin Sultanları yanıtladı
Aksaray Anadolu AŞ
25 Kasım 2021 09:34

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Kuzeyboru Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Voleybol Takımının sportif başarıların yanı sıra, şehre farklı bir sosyal ve kültürel değer de kattığını söyledi.

– Voleybol Anadolu’da da İlgi Görüyor –

Kuzeyboru Kadın Voleybol Takımı oyuncularının bir kısmı ve Başantrenörü “Kuzey’in Sultanları ile Söyleşi” isimli program kapsamında ASÜ öğrencileriyle buluştu.

Etkinliğin açılışında kısa bir konuşma yapan Rektör Yusuf Şahin, öğrencileri spora teşvik etmek adına çeşitli faaliyetler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Öğrencilerin, seçtikleri bölüm ve programlarda o alana dair akademik eğitimler aldığını ve akli melekelerini geliştirdiğini dile getiren Şahin, bunun tek başına yeterli olmayacağını belirterek, “Seçmeli dersler havuzumuzda ‘Spor Dersleri’ isimli ayrı bir grup var. Biz, tüm öğrencilerimizin en az bir spor dalıyla ilgilenmesini istiyoruz. Spor, bizi bedeni olarak yetkin hale getirir, hayat disiplini sağlar ve sağlıklı bir yaşama katkı sunar” dedi.

Voleybol sporunun gün geçtikçe daha fazla ilgi gördüğünü ve Anadolu’da da yaygınlaştığını kaydeden ASÜ Rektörü, “Bunda Kuzeyboru’nun çok büyük bir katkısı var. Kulüp sadece sportif başarıları ile değil, aynı zamanda şehre sağladığı sosyal katkılarıyla da dikkat çekmektedir. Artık Aksaray’da aileler, kapalı bir salona spor müsabakası izlemek için gidebilmektedir. Bu çok değerli” dedi.

– Arelya Karasoy’a Öğretmenler Günü Sürprizi –

Yapılan açıklamanın hemen ardından, Kuzeyboru Voleybol Takımı oyuncusu Arelya Karasoy’un Beden Eğitimi öğretmeni Evren Dağlaroğlu, programa çevrim içi ortamda katıldı.

Sürpriz karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen ve gözyaşlarını tutamayan Arelya Karasoy, spor hayatında Evren öğretmenin çok özel bir yeri olduğunu dile getirdi.

Sürpriz bağlantı için Rektör Şahin’e teşekkür eden Karasoy, duygularını şu cümlelerle anlattı: “Çok sevindim, çok duygulandım, çok şaşırdım… Öğretmenim benim için çok kıymetli. Kendisine, bana katkıları için çok teşekkür ediyorum. Sekiz yaşında voleybola başladım ve o günden beri öğretmenimle her zaman görüşüyorum. Tıpkı anne-babalar gibi bir süre sonra öğretmenler de bizim ailemiz oluyor.” Arelya Karasoy’un Beden Eğitimi öğretmeni Evren Dağlaroğlu da Arelya’nın çok özel bir öğrenci olduğunu belirterek, “Onunla gurur duyuyorum ve onun başarılarını takip ediyorum. Bu program beni çok mutlu etti. Kendisine ve tüm takım arkadaşlarına başarılar diliyorum” dedi.

Açılış töreninin ardından Kuzeyboru Kadın Voleybol Takımı oyuncuları Arelya Karasoy, Fulden Ural, Hande Korkut, Hazal Selin Arifoğlu ve Annie Mitchem ile Başantrenör Mehmet Kamil Söz, ASÜ öğrencilerinin sorularını yanıtladı, lig atmosferi hakkında bilgiler verdi. Etkinlik, Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin’in plaket takdimi ile sona erdi.

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.