Dolar 32,5604
Euro 34,9060
Altın 2.433,45
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 33°C
Az Bulutlu
Aksaray
33°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 29°C
Cum 26°C
Cts 26°C

Atatürk demek Türkiye demektir!

31 Mayıs 2021 17:46

Son zamanlarda ülkemizin kurucusuna ne kadar çok kişi cehaletini, nefretini, kinini koydu ortaya herkes gördü değil mi? Atatürk’e saldıranlar, sövenler düşüncelerini mi söyledi mi? Hayır!

Halbuki fikirlerini paylaşmalılardı bu tipler. Ama çoğunun fikri yok. Şeyhleri, mürşitleri(!) vs ne diyorsa onu tekrar eden zavallılar bunlar.

Evet, bu tiplerde mukayese ve muhakeme çok zayıftır. Mukallitlik ise çok gelişmiştir. Münevverlik yoktur ama müptezellik çoktur. Muallimlik ararsanız bulamazsınız ama cehlin derinliğinde boğulursunuz.

Çok ama çok üzücüdür muhatabın bu kadar rezil oluşu. Konuşmak beyhudedir. Anlamaz, dinlemez bu kişiler. Deli eder insanı bu kişilerin nankörlüğü.

Atatürk’e sövenlerin başlıca iddiaları “dinimizden, imanımızdan, kültürümüzden uzaklaştırdı” değil midir? “Türk Milletini cahil bıraktı”, “Ayasofya’yı müzeye çevirdi ve lanetlendi” gibi daha birçok teranelerini duyarız uzun zamandır.

Söylediklerini daha doğrusu papağan gibi tekrar ettiklerini kendileri sakince değerlendirseler o zaman anlayacaklar ne kadar yanıldıklarını ama işlerine gelmiyor.

Atatürk’e küfretmek insanın cehaletini ortaya koymasıdır. Atatürk adı üstündedir. Atası gibi Türk demektir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur. Düşmanın işgalinden ülkeyi kurtarandır. Hangi millet atasına küfreder ki?

Bu yazdıklarımdan elbette rahatsız olacak çok kişi vardır. Yazımın altına hakaret olmadığı sürece eleştiri/yorum yazabilirsiniz biliyorsunuz. Size bir sualim var. Cevabını da yorumlarda görmek isterim.

Aşağıdaki satırlar dürüstlük abidesi Mehmet Akif Ersoy’a aittir. Akif’in bahsettiği kişi ya da kişiler kimlerdir?

*

Sofuluk satıyorsun, elinde boy boy tesbih

Çevrende dalkavuklar; tapınır gibi, la-teşbih!

Sarık cübbe ve şalvar; hepsi istismar, riya

Şekil yönünden sanki; Ömer’in devri, güya!

Herkes namaz oruçta; hepsi sözünü dinler

Zikir Kur’an sesinden, yerler ve gökler inler!

Ha bu din, iman, takva; inan ki hepsi yalan

Sen onları kendine taptırırsın vesselam!

Derdin davan sadece, hep nefsi saltanatın

Şimdilik putu sensin, tapılan menfaatın!

Hey kukla kafalı adam, dinle sözümü tut

Bunların dilinde hak; ama kalbi dolu put!…

YORUMLAR
  1. blank Bir Vatandaş dedi ki:

    Elinize,ağzınıza sağlık….

    İskilipli gibi daha ne kadar hain varsa adının verildiği ,anma törenleri düzenlendiği günümüzde Atatürk’e sövmek,kinlenmek moda,…Yazık ki çok yazık bu gafillere…

    Mehmet Akif in bu mısraları işlerine gelmez,bunu da inkar ederler….