Dolar 32,3168
Euro 35,0223
Altın 2.308,02
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 19°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

ATSO Özbekistanlı tekstilciler ile görüştü

ATSO Özbekistanlı tekstilciler ile görüştü
Aksaray Anadolu AŞ
10 Ekim 2020 13:41

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Tekstil Sektörü Firmaları ile Özbekistan’ın Kaşkederya’da vilayetinde faaliyet gösteren Tekstil işletmeleri online olarak düzenlenen toplantıda bir araya geldi. 

ATSO İhracat Destek Ofisi tarafından webinar programı üzerinden online olarak organize edilen toplantıya ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Kulak, Tekstil Firmaları ve Özbekistan’dan temsilciler katılım gösterdi.

Toplantı hakkında açıklama da bulunan ATSO Başkan Yardımcısı Ahmet Kulak, yaptığı açıklama da; “Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası İhracat Destek Ofisi tarafından geçtiğimiz ay içerisinde organize edilen iş birliği toplantısında sektörler düzeyinde toplantıların yapılması kararı alınmıştır. Bu kararlar doğrultusunda Aksaraylı Tekstilci iş insanlarıyla Özbekistanlı Yatırımcıları bir araya getirerek sektöre yönelik görüşmeler gerçekleştirdik. Yapılan toplantı neticesinde Özbekistan Kaşkaderya Bölgesinde “Tekstil Expo Center” kurulması ve Aksaraylı Tekstilcilere yer tahsis edilmesi, Aksaray’da üretilen tekstil ürünlerinin Özbekistan’a ihracatına yönelik pazar desteği sağlanması, Kaşkaderya bölgesinde bulunan tekstil firmalarının teknik destek sağlanması ve Aksaraylı tekstilcilerin bölgeye bayilik, depo, showroom açmasında kolaylık imkânı oluşturulması noktasında görüş alışverişinde bulunduk. Bire bir tanışma ve firma sunumlarının yapıldığı toplantının ikili ilişkileri geliştirmeye yönelik iyi bir başlangıç olmuştur. İnşallah Özbekistan’daki sektör temsilcileri ile çok güzel çalışmalar yaparak Aksaray’daki tekstil sektörünün gücünü artıracağız” Dedi.

Son olarak, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası İhracat Destek Ofisi tarafından yapılan açıklamada önümüzdeki günlerde benzer toplantının Otomotiv Sanayi ve Yedek Parça temsilcileriyle devam edeceği belirtildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.