Dolar 32,5491
Euro 34,7347
Altın 2.492,76
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 23°C
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 26°C

Avrupalı Öğretmenlerden Başkan Yazgı’ya ziyaret

Avrupalı Öğretmenlerden Başkan Yazgı’ya ziyaret
Aksaray Anadolu AŞ
24 Mayıs 2017 00:27

2015-2017 Erasmus Ortaklıklar “To be or not to be a hero” (Kahraman olmak ya da olmamak) projesi kapsamında Belçika, Polonya, Portekiz ve Bulgaristan’dan Aksaray’a gelen öğretmenler; Kamber Gülizar Demir İlkokulu Müdürü Enver Koç ve İngilizce Öğretmeni Sultan Durmuş’un ev sahipliğinde Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı ziyaret ettiler.

Proje ortağı öğretmenlere ev sahipliği yapan Kamber Gülizar Demir İlkokulu Müdürü Enver Koç ve okulun İngilizce Öğretmeni Sultan Durmuş, Proje’nin 2 yıldan bu yana sürdüğünü ve projenin 6. toplantısının Aksaray’da gerçekleştiğini ifade ettiler.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, kendisine ziyarete gelen misafir öğretmenlere Aksaray’ın Selçuklu ve Osmanlı döneminden itibaren köklü tarihini anlattı. Başkan Yazgı, ayrıca Aksaray Belediyesinin eğitim ve kültür projelerini sunum eşliğinde öğretmenlere anlattı. Eğitime her zaman destek verdiğini açıkladı.

Aksaray Belediyesi logosunda yer alan tek başlı çift gövdeli aslan figüründeki anlamları yabancı öğrenmelere anlatan Başkan Yazgı, Aksaray’da gezilecek yer arasında bulunan tarihi ve kültürel mekânlardan örnekler verdi.

Belçika, Polonya, Portekiz ve Bulgaristan’dan gelen öğretmenler, Aksaray’ı çok beğendiklerini, insanların ise misafirperver aynı zamanda da çok sıcakkanlı olduğunu söylediler. Misafir öğretmenler, Belediye Başkanı tarafından böylesine sıcak ilgiyle karşılanmanın kendilerini memnun ettiğini ifade ettiler.

Aksaray’ı temsilen Erasmus destekli ortaklık projesine ev sahipliği yapan Kamber Gülizar Demir İlkokulu Müdürü Enver Koç, öğretmen grubunu makamında ağırladığı için Başkan Yazgı’ya teşekkür etti. Başkan ise katılım sertifikası verdiği misafir öğretmenlere Aksaray’a özgü hediyeler verdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.