Dolar 32,5978
Euro 34,6499
Altın 2.526,36
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 28°C
Sal 30°C

Ayhan Erel: Kurultay korsan değildir!

MHP Aksaray Eski İl Başkanı, Çağrı Heyeti üyesi Ayhan Erel 19 Haziran süreci ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, “19 Haziran Kurultayı korsan değildir” dedi..

Ayhan Erel: Kurultay korsan değildir!
Aksaray Anadolu AŞ
16 Haziran 2016 18:44

CNN Türk’te Saynur Tezel’in sorularını yanıtlayan MHP Aksaray Eski İl Başkanı Ayhan Erel, Bahçeli’nin yaptığı “Korsan kurultay” sözlerine cevap vererek “kongre korsan değildir, Yargıtayın kararı da kurultaydan yanadır” dedi.

1 Kasım seçimlerindeki başarısızlıktan sonra sürecin başladığına dikkat çeken Erel “Bakanlığın araya girmesi ile daha önce ertelenen kurultayımız 19 Haziran’da yapılacaktır, yapılmaması durumunda yargıya karşı suç işlemiş oluruz. Bizim görevimiz kurultay divanı kurulana kadardır, Kurultay kanunun verdiği hukuki bir işlemdir, korsan değildir yargıtayın kararıda kongrenin yapılması yönünderdir. Burda keyfi hareket etme yoktur, kongre süreci ve yapılacaka hazırlıklar bizim görevimizdir. Ramazan Ayı’nda Türkiye’nin dört bir yanından bu kurultay için gelecek delegelerimizi kim ağırlayacak bu tabiki de bizim görevimiz, bu kurultayın hukiki ve meşru olduğunu bir hukukcu olarak söyler çağrımı tekrarlarım” dedi.

KONUŞMASI ZORUNLU DEĞİL

Siyasi Partiler Kanunu’nun 14. Maddesi ve Tüzüğümüzün 62. Maddesi’nde de geçtiği üzere partide en yetkili söz kurultaydır, böyle bir durumda Bahçeli’nin kurultay açılışı için orada bulunup kurultayı açması gibi bir zorunlulk yoktur diyen Erel “Kurultay açıldığında sayın Genel Başkan’ın ismi anons edilir, kurultaya katılmaması durumunda diğer gündemlere geçilebilir” dedi.

“Buradan çıkacak karar kongrenindir ve uyulması yasal zorunluluktur” diyen Erel “Çoğunluğun sağlanması ile psikolojik savaş veriyoruz, yeter sayısı toplantının başlaması için gereken sayıdır mevcut rakamın yarısından bir fazladır. Karar yeter sayısı ise toplantıya katılanların salt çoğunluğudur.” dedi.

19 Haziran’da tüzük değişimi yapılacağına vurgu yapan Ayhan Erel “Biz Olağan Üstü Kurultayda seçim yapılabilmesinin önünü açacağız, hüküm ortadan kalktıkdan sonra karar delegenindir. Kurultaydan seçin 10 Temmuz’da yapılsın kararı çıkarsa uyulur, farklı bir tarihde yapılması kararı çıkarsa da buna saygı duyulmak zorunludur” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.