Dolar 32,5286
Euro 34,9326
Altın 2.438,75
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Ayhan Erel, Sağlık Bakanı’na aşılamada son durumu sordu

Ayhan Erel, Sağlık Bakanı’na aşılamada son durumu sordu
Aksaray Anadolu AŞ
12 Ocak 2021 13:31

Koronavirüs’ün yeni türlerinin çıktığı medyada yer bulmaya başlarken İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel yazılı bir açıklama yaparak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya aşılamanın ne durumda olduğunu sordu.

COVID-19 salgını tüm Dünya’da etkisini sürdürürken İngiltere’de virüsün mutasyona yeni bir türünün ortaya çıktığı ve bulaşıcılığının daha yüksek olduğu ifade edildi. Mutasyona uğramış yeni türe Türkiye’de de rastlandı. Aşı firmaları tarafından aşının yeni tür için de etkili olacağı ifade edildi.

DÜNYA AŞILAMAYA BAŞLADI

Virüsle mücadele noktasında Dünya’nın farklı ülkelerinde aşılama işlemleri başladı. İsrail nüfusunun yüzde 20’sinden fazlasını aşılayarak en çok aşılama gerçekleştiren ülke oldu. İngiltere’de yüksek aşılama oranlarıyla İsrail’i takip ediyor. Bununla beraber birçok ülke yüzlerce milyon doz aşıyı şimdiden sipariş etti.

MİLLETVEKİLİ EREL, TÜRKİYE’DEKİ SON DURUMU SORDU

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Türkiye’deki son durumun ne olduğunun detaylı bir şekilde anlatılması gerektiğini belirterek, “Dünya’nın farklı ülkelerinde milyonlarca aşının ön siparişi verilmiş bulunmakta. Salgının başlangıcında maske dağıtımında yaşanan sorunların aşı noktasında da yaşanması, ülkemizde milyonlarca lira zarara mal olacak. Her geçen gün esnafımız ve vatandaşımız ekonomik olarak daha da derine batıyor. Aralık ayından beri yapılmaya başlanacağı dile getirilen aşıların Türkiye’ye gelen ilk partisi yetersiz. Geri kalanların ne zaman geleceği hakkında kesin bir açıklama yapılmadı. Son durumun ne olduğunu Sn. Sağlık Bakanı detaylı bir şekilde aktarmalı, yapılan açıklamalar kamuoyu için yeterli değil. Mart ayına kadar Türkiye’ye girecek aşı sayısı nedir? Aşıların Türkiye’de kontrol ve onay süreci ne kadar sürecek? Aşı için vatandaşlardan ücret talep edilecek mi? Her detayın aktarılması gerekmektedir” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.