Dolar 32,4025
Euro 34,5765
Altın 2.384,56
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 22°C
Az Bulutlu
Aksaray
22°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 19°C
Cts 15°C
Paz 15°C

Ayhan Erel’den MHP’nin çağrısına açık kapı: Davete icabet etmek gerekir!

Ayhan Erel’den MHP’nin çağrısına açık kapı: Davete icabet etmek gerekir!
Aksaray Anadolu AŞ
21 Ağustos 2023 16:21

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına” çağrısı sonrası İYİ Parti’den çarpıcı bir çıkış daha geldi. 27. Dönem Aksaray Milletvekili ve İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Ayhan Erel, CHP yandaşı Sözcü TV’de MHP’nin çağrısı için “Davete icabet etmek gerekir” ifadelerini kullandı. Erel, “Biz MHP’de siyaset yapan kişilerle, bizim aynı yağmurda ıslandığımız, aynı şehitleri omuzladığımız, aynı davaya inandığımız arkadaşlarımızın bir kısmı orada hala. Biz aynı çınarın dalları gibiyiz” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli’nin İYİ Parti’ye yönelik ”Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına” çağrısı siyaset kulislerini hareketlendirdi.

Konuya ilişkin İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, “26 Ağustos ruhuyla rotamız net, pusulamız millet” sözleriyle MHP’ye kapıyı kapatsa da İYİ Parti kanadından çarpıcı bir çıkış daha geldi.

İYİ PARTİ’DEN AÇIK KAPI: “DAVETE İCABET ETMEK GEREKİR”

27. Dönem Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, CHP yandaşı Sözcü TV’de katıldığı programda “Bu çağrının samimi olup olmadığı, hangi amaca hizmet ettiğini anlamak için kendi görüşüme göre bu davete icabet etmek gerekir. Derler ya; Davet sünnet o davete icabet etmek farzdır” diyerek Bahçeli’nin çağrısının değerlendirilmesi gerektiğini savundu.

Program sunucusu Serap Belovacıklı ise Ayhan Erel’e “Yani İYİ Parti, MHP ile aynı noktada buluşabilir mi? Buradan bunu mu anlamalıyız?” sorusunu yöneltti.

Erel, “Nokta şudur; nokta Türk milliyetçiliğidir. Nokta, rahmetli ‘Başbuğ’un ortaya koyduğu Türk milliyetçiliği ve ülkücülüğünün esaslarıdır. Türk milliyetçiliği çerçevesinde ülkücü dairedeki bu bilince, şuura, ilkelere, sevdaya ve ideallere sahip olan herkesle İYİ Parti olarak biz buluşuruz” yanıtını verdi.

AYHAN EREL: “MHP’LİLERLE AYNI ÇINARIN DALLARI GİBİYİZ”

27. Dönem İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, MHP’lilerle kendilerini “Aynı çınarın dalları” olarak tanımladı ve “Biz MHP’de siyaset yapan kişilerle, bizim aynı yağmurda ıslandığımız, aynı şehitleri omuzladığımız, aynı davaya inandığımız arkadaşlarımızın bir kısmı orada hala. Biz aynı çınarın dalları gibiyiz” şeklinde konuştu..

blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.