Dolar 32,3733
Euro 34,9924
Altın 2.326,27
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Bakan Fakıbaba’dan Kurban Bayramı müjdesi

Tarım destek ödemeleriyle ilgili konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba vatandaşa yine müjdeli haber verdi.

Bakan Fakıbaba’dan Kurban Bayramı müjdesi
Aksaray Anadolu AŞ
3 Ağustos 2017 16:26

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, bundan sonra tarımsal desteklerin ürün ekilmeden önce bildirileceğini ve yılda iki kez yapılacağını belirterek, “Sizi tefecilere muhtaç etmemek adına bir sonbaharda bir de ilkbaharda bu ödemeleri yapacağız.” dedi.

Gün boyunca Tekirdağ’da temaslarda bulunan Fakıbaba, son olarak  merkeze bağlı Yağcı Mahallesinde (Yağcı Köyü) hayvancılık yapanlar ve çiftçilerle  bir araya geldi.

AMACIMIZ PROBLEMLERİ HALLETMEK

Burada köylülere hitap eden Fakıbaba, hayvancılıkla, tarımla ilgili ellerinden ne gelirse çiftçiden, üreticiden esirgemeyeceklerini kaydederek, elbette problemlerin olabileceğini, amaçlarının problemleri halletmek olduğunu  anlattı.

ÜRETİCİLERİN SORUNLARINI DİNLEDİ

“Köylünün, üretenin, emek veren kardeşlerimizin her zaman yanında  olacağız.” diyen Fakıbaba, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanının yeri geldiğinde  ahıra girip süt sağacağını, yeri geldiğinde çamurlu tarlalarda dolaşacağını, ekranlara çıkarak bu işlerin halledilemeyeceğini söyledi. Fakıbaba, burada  üreticilerin sorunlarını da dinledi.

Bir üreticinin, “çiftçinin planlama yapabilmesi için tarımsal destekleme zamanının açıklanması ve Meriç Nehri’nin Trakya’ya kazandırılarak tarım arazilerinin sulanması” konusundaki talebi üzerine Fakıbaba, şu ifadeleri  kullandı:

İLKBAHAR VE SONBAHARDA DESTEK ÖDEMELER YAPILACAK

“Trakya bölgesinde 4 milyon dönüm işlenebilir tarım arazisi var. Bunun  yüzde 4-6 civarında sulama yapılabiliyor. Geriye kalan kısımda kuru tarım  yapılıyor. Bu konuda Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile beraber çalışmalarımız  olacak. Havaalanında Veysel Bey (Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu) ile  beraberdik. Desteklemelerle ilgili Bakanlar Kurulunda olduğunu biliyorum. İnşallah en hızlı şekilde bunu sizlere iletiriz. Bundan sonra da  desteklemelerimiz ürün ekilmeden önce bildirilecek ve yılda iki kez ödenecek. Sizi tefecilere muhtaç etmemek adına bir sonbaharda bir de ilkbaharda bu ödemeleri yapacağız.”

Alınan talepleri ilgili yerlere ileteceğini kaydeden Fakıbaba, “Bir de  sayın valimiz, milletvekili arkadaşlarımız, il başkanımız ile cumartesi günü Ankara’da toplantı yapacağız. Allah’a çok şükür biz söz verirsek yaparız.” diye  konuştu.

“ÇİFTÇİNİN BORÇLU OLMASINI KİMSE İSTEMEZ”

Fakıbaba, hayvancılıkla da uğraşan bir çiftçinin her türlü araştırmayı  yaparak bilimsel uygulamalarla hayvancılık yapmasına rağmen bir türlü sütten para  kazanamadığını belirtmesi üzerine, devletin cumhurbaşkanının da başbakanının da  diğer yöneticilerinin de hiçbir zaman çiftçinin borçlu olmasını istemediğini söyledi.

Sorunları tek tek tespit edeceklerini dile getiren Fakıbaba,  üreticinin, çiftçinin, hayvancılık yapanların sorunlarını dinleyeceğini bildirdi.

AMACIMIZ ÇİFTÇİNİN REFAH SEVİYESİNİ YÜKSELTMEK

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) buğday alım fiyatlarını geç  açıkladığı, mahsul zamanında buğday ithal ettiği şeklindeki bir yorum üzerine  Fakıbaba, yıllık yapılan ortalama 3-4 milyon tonluk buğdayın iç piyasaya  sürülmeden, un, buğday, makarna olarak ihraç edildiğini anlattı.

Fakıbaba, “Amacımız, çiftçimizin refah seviyesini yükseltmek. Bütün  arkadaşlarımızın sizlerle birlikte biraz daha sıkı, daha iş birliği içinde olması  gerekiyor. Milletvekillerimiz var, il başkanlarımız var. Bu sorunlar çözülmeyecek  sorunlar değil. Biz bir aileyiz. Niyetimizin iyi olduğunu bilin. Haklı olduğunuz konular var. Bunları düzeltmek için buradayız.” ifadelerini kullandı.

AHIRA GİRDİ, SÜT SAĞDI

Bakan Fakıbaba, çiftçilerin ve hayvancılık yapanların sorunlarını  dinlerken tek tek not aldı ve beraberindekilerin de not almasını istedi.

Sorunları dinledikten sonra vatandaşlarla sohbet eden ve fotoğraf  çektiren Fakıbaba, burada bir üreticinin ahırına girerek sağım makinesi ile süt  sağdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.