Dolar 32,3277
Euro 35,1006
Altın 2.305,35
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Bakan Fikri Işık’tan iki müjdeli haber

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Aksaray Belediyesi tarafından başlatılan Sanayinin taşınması ve yeni bir bilim merkezinin yapımı için destek vereceğinin müjdesini verdi..

Bakan Fikri Işık’tan iki müjdeli haber
Aksaray Anadolu AŞ
30 Ekim 2015 03:36

Organize Sanayi Bölgesinde inceleme yapmak üzere Aksaray’a gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yapılan karşılamanın ardından Organize Sanayi Bölgesine geçerek Obial ve Mysilo fabrikalarını ziyaret etti. Ardından Aksaray protokolü ile yemekli toplantı da bir araya geldi.

Fabrika ziyaretlerini değerlendiren Bakan Işık, “Aksaray’a geldiğimizde elektrik dinamosu üreten fabrikasını ziyaret ettik. Ardından da silo yapan fabrikamızı ziyaret ettik. Bu ziyaret beni ziyadesiyle memnun etti. Çünkü üreten bir ülke konumuna geldik. Dışa bağımlı olmak yerine yerli üretime başlamak bizim gücümüzü yansıtır. Bakanlık olarak her türlü yerli üretime gereken desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Çünkü üreten bir ülke olmamızı istemeyenlere fırsat vermeyeceğiz”

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, ‘Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın Aksaray’a gelmesi bizi onurlandırmıştır. Şehrimize Hoş geldiniz ‘dedi. Belediye Başkanı Yazgı, “Bizler Aksaray’a her alanda hizmet etmek için bu görevi sürdürüyoruz. Hizmet ederken insanlarımızın beklentilere cevap veriyoruz.” dedi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Aksaray Belediyesi tarafından başlatılan Sanayinin taşınması ve yeni bir bilim merkezinin yapımı için destek vereceğinin müjdesini verdi. Bakan Işık “Belediye Başkanımız bizden Bilim Merkezi yapmak için destek istedi. Bizlerde kendisine şehir merkezine uygun bir yere Bilim Merkezi projesini başlaması halinde, bizde bakanlık olarak ve TÜBİTAK’ın desteği ile iç tefrişatını karşılayalım diye söz verdik. Aksaray’a şimdiden hayırlı olsun ” dedi.

ŞEHİR İÇİNDEKİ SANAYİ SİTESİNİ HEP BİRLİKTE TAŞIYACAĞIZ

Bakan Işık, Aksaray’ın şehir merkezinde kalan Küçük Sanayi Sitesinin (KSS) taşınacağını belirterek “Aksaray kabına sığmayan , Türkiye’de en fazla yatırım yapılan ilk 3 ilden biri haline geldi. Bugün Allah’a hamd olsun 1. organizemiz doldu. 2. Organizemiz neredeyse dolmak üzere şimdi 3. Organize de yani 3. Etapta da Brisa Firması başladı. İnşallah kısa zamanda orası da dolacak. Aksaray üretsin ki bizde Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı olarak Aksaray’ın hangi ihtiyacı varsa en kısa sürede en hızlı şekilde yerine getirelim. Yatırımcı olduğu sürece biz Aksaray’da yeni organize sanayi bölgeleri kurmaktan çekinmeyeceğiz hatta geç bile kalmayacağız. Küçük sanayi sitemiz artık tam şehir içinde kaldı. Ve bizim bu sanayi sitelerimiz 1950’lerin projeleri. O günün şartlarına ve ihtiyaçlarına göre geliştirilmiş projeler. Ama artık teknoloji değişti. İhtiyaçlar değişti. İnşallah en hızlı şekilde küçük sanayimizi daha önceden belirlenen alana hep birlikte taşıyacağız. Oradaki sanayicilerimizin artık yemyeşil bir alanda bugünün şartlarına ihtiyaçlarına cevap verecek. İşverenlerin de çalışanlarının daha huzurlu daha mesut olduğu yeşil sanayi sitesini Aksaray’da kurulmuş olacak” diyerek konuşmasını tamamladı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.