Dolar 32,3367
Euro 35,1613
Altın 2.242,18
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Bakan uyardı! Aksaray’da vaka sayılarında kısmi artış var

Bakan uyardı! Aksaray’da vaka sayılarında kısmi artış var
Aksaray Anadolu AŞ
11 Haziran 2020 21:09

Koronavirüs salgınına karşı başarılı bir mücadele sergileyen Türkiye’de “Yeni normal” sürecine geçilirken vatandaşların uyarılara aldırmayıp tedbirlere uymaması riski artırıyor.

Yurdun dört bir yanından tedbirlere uyulmadığını gösteren haberler gelirken uzmanlar ise salgında ikinci dalganın yaşanabileceğine dikkat çekiyor.

Koronavirüse karşı alınan tedbirler 1 Haziran’dan itibaren gevşetilmeye başladı. Ancak tüm uyarılara karşın bazı yerlerde özellikle maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı görüldü.

Birçok kentte önlemlerin dikkate alınmadığını gösteren manzaralar sık sık gündeme geliyor. Azalması beklenen yeni vaka sayılarında da bu gelişmelere paralel olarak azalma görülmediği gibi artış da yaşanıyor.

Sağlık Bakanı Koca vaka sayılarında artış olan illerde, “Bu hareketliliğin getirdiği, maske, mesafe konusunda hassasiyet göstermememizin bir sonucu”dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “Vaka sayılarında kısmi artış var” dediği illerin yoğunluk haritası arasında Aksaray’da yer alıyor.

Vaka sayısı artış gösteren 25 il arasında Aksaray’da ilk sırada yer aldı..

YORUMLAR

  1. gokhan66@yahoo.com dedi ki:

    Gokhan bu ne gardaş aksarayımızda fürüz mürüz yok niye böyle iden nebiim.