Dolar 32,3341
Euro 35,0774
Altın 2.308,07
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Balon uçuşlarında yeni adres Ihlara Vadisi!

Dünyanın en büyük kanyonlarından Ihlara Vadisi üzerinde başlatılan sıcak hava balon uçuşları ile Kapadokya’da balon turizmi için yeni bir uçuş sahası oluşturuldu..

Balon uçuşlarında yeni adres Ihlara Vadisi!
Aksaray Anadolu AŞ
7 Haziran 2016 12:35

Aksaray’ın Güzelyurt ilçesinde yar alan ve geçen yıl 491 bin 380 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Ihlara’nın, balon turları sayesinde daha fazla turisti misafir etmesi bekleniyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kapadokya’nın peri bacaları, vadileri ve sıcak hava balon uçuşları ile dünyanın dört bir yanından turistlerin ilgisini çektiğini söyledi.

Kapadokya bölgesinde yaygın olan balon turizmi için yeni bir uçuş sahası açılmasını planladıklarını belirten Doğan, “2016 yılı itibarıyla Aksaray’ın Güzelyurt ilçesi sınırları içerisindeki Ihlara Vadisi’nde, Kapadokya’nın ikinci balon uçuş sahası oluşturuldu. İzin işlemleri ve deneme uçuşlarının ardından ticari uçuşlar başladı.” dedi.

En fazla ziyaret edilen 10 ören yerinden biri

“Güzelyurt, Ihlara ve Hasandağı” konseptiyle planlanan uçuş sahasının görsellik açısından çok zengin olduğuna dikkati çeken Doğan, şöyle devam etti:

“Ihlara Vadisi konseptli uçuşlarla ilgi yaklaşık 3 yıldan beri çalışma yürütüyoruz. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler, bölgede yapılan tetkikler ve izinlerin ardından uçuşlar başladı. Sıcak hava balon turları, Güzelyurt merkezindeki Manastır Vadisi, Ihlara Vadisi ve Selime arasındaki bölgede yer alıyor. Yaklaşık bir saat süren balon turunda Kapadokya bölgesinin tüm güzelliklerini görmek mümkün. İnşallah bu uçuşlar devam edecek, Ihlara ve çevresindeki güzellikler turistler için ayrı bir görsel şölene dönüşecek.”

Doğan, balon turlarının Ihlara Vadisi’ne ilgiyi daha da arttıracağını vurgulayarak, “Aksaray’ı yılda 1 milyon turist ziyaret ediyor. Üzerinde uçuş yaptığımız Ihlara Vadisi ise Türkiye’de en fazla ziyaret edilen 10 ören yerinden birisidir. 2015 yılında Ihlara Vadisi’ni 491 bin turist ziyaret etti. Balon turları ve diğer aktivitelerle bölgemizde turizmi daha da canlandırmak istiyoruz.” ifadesini kullandı.

Vadi ve Hasandağı manzarası

Güzelyurt Kaymakamı Yakup Güven da balon turlarının bölge turizmini geliştireceğine işaret ederek, “Vadi üzerinde ilk balon uçuşunu yaptık. Ihlara’yı gezmek güzel ama yukarıdan izlemek ayrı güzel. Ihlara’nın tepeden görünüşü, balonun vadi tabanında süzülmesi görülmeye değer. Ayrıca Hasandağı manzarasıyla balon turlarının buraya hareketlilik kazandıracağına inanıyoruz.” diye konuştu.

İlçe Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu ise “Kapadokya dünyada balonla biliniyor. Sıcak hava balonları çok talep gören bir gezi aracı. Güzelyurt da balonla ismini duyuracak. Bölgeye gelen tüm turistlerin bu uçuş keyfini yaşamalarını istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

Balon turlarını gerçekleştiren Cappadocia Ihlara Balloons Genel Müdürü ve pilotu Erdinç Taşkın, Ihlara Vadisi ve çevresinin görsel açıdan zenginliğine değindi.

“Ihlara Vadisi, Hasandağı, Belisırma, Selime Katedrali ve Peribacaları ile göller bu bölgeye görsel bir zenginlik katıyor.” diyen Taşkın, vadideki balon turu fiyatının Kapadokya ile aynı olacağını bildirdi.

“Gökyüzünden vadiyi görmelerini sağlayacağız”

Taşkın, Ihlara’nın Kapadokya turizmi açısından önemli bir bölge olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Yerli ve yabancı turistler, Ihlara Vadisi’ni görmeden Kapadokya’dan ayrılmamalı. Çünkü Kapadokya’nın başlangıcı burasıdır. Biz de bölgeyi ziyaret eden turistlerin gökyüzünden vadiyi görmelerini sağlayacağız. İlk etapta buranın halkını ve misafirlerini uçurmak istiyoruz. Burada turizmin artmasını istiyoruz. Güzelyurt ve Aksaray da balon turlarıyla bilinmeli. Uçuşlarımız yeni başladı ama balon turu yapan herkes, çok mutlu şekilde iniyor. Ihlara’da hava koşulları balon uçuşları için uygun. Bölgede değişik aktiviteler de yapılabilir.” (Murat Öner TAŞ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.