Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 20°C

Bar Ortamını Eve Getiren Site: iMissMyBar

Meskende oturup vakit geçirebilmek, son bir yıldır en dışadönük insanın bile edindiği bir özellik haline geldi. Bilhassa kış aylarında sayıların …

Bar Ortamını Eve Getiren Site: iMissMyBar
Aksaray Anadolu AŞ
18 Şubat 2021 22:00

Meskende oturup vakit geçirebilmek, son bir yıldır en dışadönük insanın bile edindiği bir özellik haline geldi. Bilhassa kış aylarında sayıların artmasıyla birlikte dışarıda yemek yiyebileceğimiz, oturup bir şeyler içebileceğimiz cafeler, barlar, restoranlar üzere dükkanlar da müşteri kabul edemiyor.

Bu durum Türkiye’de olduğu kadar dünyanın geri kalanında da insanların eksikliğini hissettiği bir şey. Meskende müzik açıp oturmak, bir yere gittiğimizde yaşadığımız ortam gürültüsünün yerini alamıyor. Bir internet sitesi de bar ortamını konuta getirmeyi amaçlıyor.

O bar buraya gelecek

blank

I Miss My Bar (Barımı Özledim) isimli proje, kullanıcılara meskende bir bara en yakın ambiyansı yaratmayı amaçlıyor. Gürültülü konuşmalar, sokak sesleri ve başka ses efektleri sayesinde işitsel manada evinizden farklı bir yerdeymiş üzere hissedebiliyorsunuz. Masanın üzerini deterjanlı bezle silip ortaya da koca bir kase fazla tuzlu patlamış mısır koyarsanız neredeyse tıpkı ambiyansı bile yakalayabilirsiniz.

Natürel ki bar ortamını konutunuza taşırken olduğu üzere taşımak zorunda değilsiniz, kendi istediğiniz kadarını kendi istediğiniz halde taşıyorsunuz. Konuşma sesleri çok mu yüksek? Kısın. Her zamankinden farklı bir ortamda üzere hissetmek mi istiyorsunuz? Sesleri ve efektleri değiştirin. İpler büsbütün sizin elinizde oluyor.

Art planda yer almasını sağlayabileceğimiz sesler ortasında barmen çalışırken bardaklardan çıkan sesler, mısır patlama sesleri, bardağa içecek koyma sesleri, yağmur sesleri üzere pek çok farklı alternatif yer alıyor.

Fikir Meksika’da ortaya çıktı

blank

Projeyi başlatan ise Meksika’da, San Pedro Garza Garcia’da bulunan Maverick isimli bar oldu. Tıpkı bölgede bulunan iki firma olan Lagom ve Tandem de projenin geliştirilmesini üstlendi. Yani site bir çeşit reklam kampanyası durumunda.

Sanal yerde çalan müzikler de çabucak her hafta değişiyor. Bu hafta David Bowie dışında bir şey çalmazken, projenin müziklerine ve çalma listelerine Spotify üzerinden de erişmek mümkün oluyor. Projenin sitesine ülkemizden VPN ile ulaşılabiliyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.