Dolar 32,3360
Euro 35,1748
Altın 2.245,09
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Başkan Altınsoy: Tedbiri elden bırakmayalım

Başkan Altınsoy: Tedbiri elden bırakmayalım
Aksaray Anadolu AŞ
13 Haziran 2020 13:00

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, koronavirüsle mücadelede normalleşme sürecine geçilirken, her şeyin bittiği algısıyla hareket etmenin doğru olmadığını söyleyerek Aksaraylıları uyardı.

AK Parti hükümetleri olarak koronavirüs salgını ile büyük emeklerle başarılı bir mücadele yürüttüklerini vurgulayan Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Bu emeği heba etmememiz gerekiyor. Bazı yasakların kalkmasıyla birlikte ortaya çıkan tablo gösterdi ki; vatandaşlarımız normalleşme sürecini daha hassas ele almalı. Sosyal mesafe ve izolasyon kurallarına riayet etmemiz şart. Normalleşirken riski yok saymayalım” dedi.

Ülke olarak alınan önlem ve tedbirlerle salgınla mücadelede başarı elde ettiklerini ancak verilen onca emeğin heba olmaması için kurallara riayet edilmesi gerektiğine işaret eden Başkan Altınsoy, “Dünyaya örnek bir mücadele süreci yürüttük. Koronavirüs salgınını tümüyle alt etmemize az kaldı. Gelinen noktada Cumhurbaşkanımızın da hassasiyetleri vurgulayarak başlattığı normalleşme sürecini doğru ele almamız gerekiyor. Havanın da güzel olması ile birlikte Aksaraylı hemşerilerimizin kuralları bir kenara bırakarak sokaklara ve piknik alanlarına akın ettiğini gördük. Bunca emeği zayi etmememiz gerekiyor. Sosyal mesafe ve izolasyon kurallarına mutlaka riayet etmeliyiz. Normalleşmeyi, yok saymak olarak düşünmemeliyiz. Rakamlarımızda sona yaklaşıyoruz. Çok önemli aşama kaydettik. Ama sıfırlamak bizim elimizde. Son aşamaya geldiğimiz bu hayati mücadelede herkesin büyük emeği var. Bunu heba etmeyelim. Kurallara mutlak suretle uyalım. Sokağa maskesiz çıkmayalım. Yasakları ve kuralları çiğnemeyelim. Karşılıklı güvenimizi koruyarak, titizlikle hareket edelim.”

Türkiye genelinde olduğu gibi Aksaray’da da salgınla mücadelede büyük başarı elde edildiğini vurgulayan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Büyük aşama kaydettik ancak, halen günlük yapılan testlerde yeni vakalarla karşılaşıyoruz. Risk düşük de olsa devam ediyor. Bu başarıda Cumhurbaşkanımızın, ilgili bakanlarımızın, Valiliğimizin, il müdürlüklerimiz ve sağlık çalışanlarımız ile birlikte vatandaşlarımızın da imzası var. Bunu el ele vererek, birbirimize güvenerek başardık. Şimdi hep birlikte birçok gelişmiş ülkenin altında kaldığı ama bizim üstesinden geldiğimiz bu meselenin sonunu getirmemiz gerekiyor. Bunu da aşama aşama açıklanan normalleşme süreci kurallarına uyarak başarabiliriz. Hiçbir zaman unutmamalıyız koronavirüs, alacağımız tedbirlerden güçlü değildir” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.