Dolar 32,5157
Euro 34,8762
Altın 2.432,52
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
24°C
Hafif Yağmurlu
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 18°C
Cum 20°C

Başkan Dinçer çadır kentte incelemelerde bulundu

Başkan Dinçer çadır kentte incelemelerde bulundu
Aksaray Anadolu AŞ
28 Şubat 2023 12:15

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi’nin depremden etkilenen vatandaşların geçici barınma ihtiyacını karşılamak için kurduğu çadır kentte incelemelerde bulundu.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi’nin depremden etkilenen vatandaşların geçici barınma ihtiyacını karşılamak için kurduğu çadır kentte incelemelerde bulundu.

Son yüzyılın en büyük felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depreminin hemen ardından Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’de bölgede koordinasyonun sağlanması için hazır bulunmuştu. Depremden etkilenen vatandaşların yanında olunması için Aksaray Belediyesine bağlı arama kurtarma ekipleri, teknik personeller, temizlik personelleri, iş makinaları ve yardım tırları depremzedelerin hizmetine sunuldu.

Bu süreçte Başkan Dinçer’de, bölgede yürütülen arama kurtarma çalışmalarından yardım tırlarının ulaştırılmasına, enkaz kaldırma çalışmalarından temizlik faaliyetlerine kadar birçok çalışmanın koordinasyonunu bizzat yaptı.

Depremden etkilenen vatandaşları yalnız bırakmamak için tüm imkanları seferber eden Başkan Dinçer, Aksaray Belediyesi’nin depremzedeler için Kahramanmaraş’a kurduğu çadır kenti ziyaret etti. Başkan Dinçer çadır kente yaptığı ziyarette orada bulunan depremzede vatandaşlarla da sohbet etti.

Deprem bölgesinde yaraların sarılıncaya kadar faaliyetlerine devam edeceklerini ifade eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; ‘’Bugün burada Kahramanmaraş şehrimizdeyiz. Depremden mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek adına Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Kampüsüne çadırlarımızı kurduk. Toplamda 75 adet olan çadırlarımızdan 600 vatandaşımız geçici barınma ihtiyacını karşılayacak. Çadırlarımızın içerisinde tüm müştemilatları bulunuyor. Vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu yatak, yorgan, yastık soba gibi ihtiyaçlar çadırlarımızın içerisinde mevcut. Allah bugünleri bir daha yaşatmasın.” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.