Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 23°C
Çar 22°C

Başkan Dinçer, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde

Başkan Dinçer, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde
Aksaray Anadolu AŞ
30 Kasım 2023 13:46

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesini ziyaret etti. Binlerce gence, milyonlarca edebi içerikle gece gündüz aralıksız hizmet veren Türkiye’nin en büyük Millet Kütüphanesi günün her saatinde kitap severi ağırlıyor.

İlk olarak sergi alanlarını gezen Başkan Dinçer, yetkililerden eserler hakkında bilgi aldı. Daha sonra kütüphanenin bölümlerini gezerek, kitapları inceledi.

Kütüphanenin, kapısından içeri girer girmez okumaya ve araştırmaya teşvik eden bir yönü bulunduğuna işaret eden Başkan Dinçer, 7’den 70’e her yaş grubuna hitap eden kütüphanenin salonlarının da ayrı özelliklere sahip olduğunu ifade etti.

Okumanın doğduğu andan itibaren birçok eğitim süreci geçiren insan için en kolay ve en etkili öğrenme yoludur diyen Başkan Dinçer sözlerine şöyle devam etti. “Millet Kütüphanesi Cumhurbaşkanımızın engin vizyonuyla gerçekten imrenilecek bir hizmet. Hayran oldum, buraya daha sık gelme imkanları araştıracağım böyle bir ihtişamlı kültür hizmetini ülkemizin insanının hizmetine kazandıran cumhurbaşkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

Göreve geldiği günden beri Aksaray’da eğitim ve kültür alanında yeni mekanlar oluşturan Belediye Başkanı Evren Dinçer’in vatandaşlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, düzenli okumaya teşvik etmek ve kitap kaynaklarına erişimi daha kolaylaştırmak için Aksaray’a kazandırdığı birçok hizmet büyük beğeni ve takdirle karşılandı.

Dinçer döneminde Aksaray’ın kültür dünyasına kazandırılan Paşacık kitap konağı, Tapduk Emre Kitap Konağı, Hoca Ahmed Yesevi Kitap Konağı’nın yanı sıra belediyenin birçok sosyal tesisi içerinde yer alan kitaplar için ayrılan bölümler büyük beğeni topluyor.

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde 140 farklı dilde, 4 milyon 100 bin basılı kaynak ve 200 milyonun üzerinde erişilebilir e-Kaynak yer alıyor.

Haftanın 7 günü hizmet veren Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığının 30 milyondan fazla dijitalleşmiş belgesine ve Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığının 100 binin üzerinde eserine ait dijital içeriğe erişim sağlanıyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.