Dolar 32,5568
Euro 34,9352
Altın 2.426,52
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Per 30°C
Cum 27°C
Cts 24°C
Paz 24°C

Başkan Yazgı: Ahilik kardeşlik ve doğruluk demektir

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ahilik Haftası nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, 13. yüzyılda Anadolu’da temelleri atılan Ahiliğin ekonomik ve ticari faaliyetlerin yürütülmesinde iyi ahlak, doğruluk, kardeşlik, yardımseverlik gibi toplumsal değerleri esas aldığını kaydetti..

Başkan Yazgı: Ahilik kardeşlik ve doğruluk demektir
Aksaray Anadolu AŞ
24 Mayıs 2016 01:23

Esnaf ve sanatkârlığı meslek ahlakı, olgun kişilik, doğruluk ve tevazuyla harmanlayan Ahilik kültürünün Selçuklu ve Osmanlı devletlerinin sosyal ve ekonomik hayatında etkili rol oynadığını vurgulayan Başkan Yazgı şunları söyledi:

“Ahilik teşkilatı, esnaf ve sanatkârları ahlaki ve felsefi prensipler etrafında birleştirerek, Anadolu’da birlik-beraberliğin ve refahın sağlanmasına, toplumsal düzenin tesis edilmesine öncülük etmiştir. Ahiliğin kurucusu Ahi Evran Veli’nin ticaret ahlakına, dayanışmaya ve paylaşmaya dayanan ilkeleri, günümüzde de esnaf ve sanatkârlarımıza yol göstermektedir. Ahilik geleneği, Asırlar öncesinden bugüne uzanan, yeni nesillerin yoluna da ışık tutacaktır.

Aksaray Belediyesi olarak üreten, istihdam sağlayan ve yaptığı ticaretle ülkesine katma değer kazandıran esnaflarımızın hep yanında olacağız. Aksaray’ımızı beraber kalkındıracağız. Ahilik teşkilatının sistemi ve mantığı diğer esnaflar ile ilişkileri bugüne yansımaktadır. Yeni bir medeniyetin inşası, geçmiş ve bugünün kültürünün harmanlamasıyla olacaktır. Bu vesile ile tüm esnaflarımızın Ahilik haftasını kutluyorum.”.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.