Dolar 32,3520
Euro 35,1292
Altın 2.301,73
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Başkan Yazgı: Hayatı paylaşmak için engel yok

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada “Hayatı paylaşmak için engel yok” diyerek tüm engelli vatandaşların toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi..

Başkan Yazgı: Hayatı paylaşmak için engel yok
Aksaray Anadolu AŞ
2 Aralık 2015 17:45

Başkan Yazgı, hem Ak Parti Hükümeti’nin hem de Aksaray Belediyesi’nin engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için üzerine düşen görevi yaptığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla şehrimizdeki ve ülkemizdeki tüm engelli vatandaşlarımızın gününü kutluyorum ve her zaman onların yanlarında olduğumuzu ifade ediyorum.

Bilindiği üzere hükümetimiz tarafından engelli kardeşlerimiz adına son yıllarda yapılan devrim niteliğindeki o güzel hizmetleri ve icraatları anlatmak gerek. Gerçekten son yıllarda çok güzel şeyler yapıldı. Engelli kardeşlerimiz adına inşallah daha güzel şeyler yapılacak.

Çok güzel bir söz var: ‘Her sağlam, özürlü olmaya adaydır.’ Bunu gerçekten yüreğimizde hissetmek lazım. Şu anda sağlam olan bizlerin yarın bir engelli olmayacağını kim söyleyebilir. Onun için engelli vatandaşlarımızı hiçbir zaman kendimizden ayırmayacağız. Kendimizden farklı kılmayacağız. Engelli kardeşlerimiz uzun yıllar bunların acısını yüreğinde hissetti. Belki sokağa dahi çıkmadı; utandı, çekindi… Belki kendilerini bu toplumun dışında hissetmeye başladılar. Ama şu anda biz de varız, biz de bu toplumun parçasıyız demeleri bunun değiştiğinin bir göstergesi.

Onun için biz bu kardeşlerimize hiçbir zaman acıyarak bakmayacağız. Onlar bizim bir parçamız, kardeşimiz. Bizimle beraber yaşayacaklar, bizimle beraber hayatı paylaşacaklar.

Hükümetimizin engellilere yönelik yapmış olduğu çalışmalara gelince; önemli sayıda engelli kardeşimiz, devlete kadrolarına alındı. Hayatlarını kolaylaştıracak projeler gerçekleştirildi. Biz de Aksaray Belediyesi olarak engelli kardeşlerimize yönelik çeşitli kurslar veriyoruz. Bedensel Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımızı kurduk. Yine daimi engelli vatandaşlarımıza içme suyunda  % 50 indirim uyguladık. İhtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye yardımında bulunduk. Yaya kaldırımlarına engelli rampaları yaparak engelli vatandaşlarımızın ulaşımlarını kolaylaştırdık.

Bizler Aksaray Belediyesi olarak her zaman engelli kardeşlerimizin yanındayız. Her zaman beraber yürüyeceğiz ve onların hizmetlerine koşacağız. İnşallah bundan sonra da onların hayatını kolaylaştırmak için elimizden gelen her türlü çalışmayı belediye olarak yapacağız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.